Ipak neće u utrku za guvernera

Božo Prka predsjednik Nadzornog odbora Intesine podružnice u Albaniji

Imenovanje će biti na snazi nakon odobrenja središnje banke Albanije
Božo Prka
 Dragan Matić / Hanza Media

Premda se u poslovnim krugovima spekuliralo da se Božo Prka uključio u utrku za novog guvernera Hrvatske narodne banke, on, kako je službeno potvrđeno, karijeru nastavlja u Albaniji kao predsjednik Nadzornog odbora Intesine podružnice u toj zemlji.

- Glavna skupština Intesa Sanpaolo banke Albanija je 29. ožujka 2018. odobrila imenovanje Bože Prke za predsjednika odbora direktora ( Chairman of the Board of Directors). Imenovanje Bože Prke, koji će zamijeniti Vojka Čoka, bit će na snazi po odobrenju središnje banke Albanije - službeno je Poslovnom dnevniku potvrdili u Milanu.

U listopadu prošle godine PBZ je najavio da Božo Prka u veljači 2018., nakon 20 godina odlazi s čelnog mjesta te banke, a da njegovo mjesto preuzima Dinko Lucić. Nedugo nakon objave prvotno u političkim, a potom i poslovnim kuloarima počelo se kalkulirati da bi bivši HDZ-ov ministar mogao zamijeniti Borisa Vujčića na mjestu guvernera HNB-a. Ipak, premda će Prka obnašati funkciju predsjednika NO-a, živjet će i glavninu vremena provodit će u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:55