Poslovna prilika

BAT u Hrvatskoj zapošljava 100 stručnjaka: 'Ovo je uzbudljivo vrijeme za sve nas'

Veliko zapošljavanje povezano je s uvođenjem novog BAT-ovog brenda na tržište: proizvoda ''GLO''
Tvornica BAT-a u Kanfanaru
 Goran Šebelić / Hanza Media

Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT) u Hrvatskoj zapošljava 100 stručnjaka koji će postati dio globalnog tima za tehnološki inovativne nove generacije duhanskih proizvoda, objavili su danas iz ovog diva duhanske industrije.

- Ovo je uzbudljivo vrijeme za sve nas u BAT-u. Svim zainteresiranima u Hrvatskoj otvaramo priliku za sudjelovanje u transformaciji industrije i početak karijere u poticajnoj atmosferi kakvu njegujemo u BAT-u - izjavio je generalni direktor BAT-ove Adria regije sa sjedištem u Zagrebu Antal Bekefi.

Prema natječaju objavljenom na portalu MojPosao, BAT traži stotinu stručnjaka za unaprjeđenje poslovanja (Business to consumer developer) i to za radna mjesta u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Splitu. Traže se osobe zainteresirane za suvremenu tehnologiju koje žele mijenjati duhansku industriju. Od kandidata se također očekuje tečno poznavanje engleskog jezika, minimalno srednja stručna sprema, odlične komunikacijske vještine te proaktivnost. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 22. svibnja, a kompanija između ostalog nudi i profesionalne edukacije te usavršavanje.

Veliko zapošljavanje povezano je s uvođenjem novog BAT-ovog brenda na tržište: proizvoda ''GLO'' koji zagrijava duhan bez sagorijevanja. Naime, Hrvatska će biti jedna od prvih zemalja u svijetu u kojima će ''GLO'' biti dostupan, a do sada je lansiran u Japanu, Švicarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumunjskoj.

U razvoj nove generacije proizvoda BAT je od 2012. godine investirao više od 2,5 milijarde dolara.

Tvornica u Kanfanaru povećava proizvodnju

Dodatno, iz BAT-a su poručili i kako nastavljaju investirati i zapošljavati i u ostalim segmentima svojih operacija u Hrvatskoj, posebno u tvornici duhanskih proizvoda u Kanfanaru.

Istarska je tvornica, naime, povećala svoju proizvodnju te radi u tri smjene. Prošle je godine u Kanfanaru proizvedeno 10 milijardi cigareta, a ove je godine planirana proizvodnja 12,5 milijardi cigareta. To je ujedno i 50-postotno povećanje u odnosu na volumene prije nego što je BAT akvizirao TDR pred dvije i pol godine. Dodatno, za 2019. godinu planirano je povećanje proizvodnje na čak 20 milijardi cigareta.

Od preuzimanja TDR-a pa do kraja ove godine ukupna ulaganja BAT-a u Kanfanar doseći će 45 milijuna eura. Trenutno su pokrenuti građevinski radovi na rekonstrukciji tvorničke hale u Kanfanaru kako bi se povećao skladišni kapacitet i tako omogućilo ostvarenje proizvodnih planova.

Kako bi podržali razvojne planove, u TDR-u je prošle godine zaposleno više od 170 novih ljudi, a ukupno u BAT-ovim operacijama u Hrvatskoj njih preko 200. U protekle dvije i pol godine, BAT je povećao ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto, a danas u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera radi više od 1700 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:18