Službeno imenovanje

Ante Žigman izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja

AUTOR:

OBJAVLJENO:

20.2.2019. u 17:16

AUTOR:

OBJAVLJENO:

20.2.2019. u 17:16

Zagreb, 051218.
HANFA, Ulica Franje Rackoga.
Ante Zigman, predsjednik Upravnog vijeca Hanfe.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Ante žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman izabran je za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja (IAIS), gdje će biti predstavnik regije srednje i istočne Europe i Zakavkazja, izvijestili su u srijedu iz Hanfe.

Žigman vjeruje da će njegov rad u Izvršnom odboru IAIS-a kao predstavnika CEET regije doprinijeti širenju misije i rada IAIS-a na promociji učinkovitog i globalno ujednačenog sustava nadzora u osiguranju.

"U svom radu nastojat ću povećati svijest unutar organizacije o sličnostima, ali i razlikama između tržišta u regiji i to ne samo s obzirom na trenutačni stupanj razvoja, nego i u odnosu na veličinu i karakteristike tržišnih sudionika, strukturu klijenata, specifične potrebe zakonodavaca te postojeće inicijative i trendove u regiji“, poručuje Žigman.

Iz Hanfe u priopćenju navode da je Izvršni odbor IAIS-a između ostalog odgovoran za usvajanje načela, standarda i smjernica za nadzor osiguranja, učinkovito funkcioniranje IAIS-a i pripremu programa aktivnosti. Odluka o imenovanju Žigmana i još sedam novih članova Izvršnog odbora IASA-a donesena je na izvanrednoj Glavnoj skupštini 18. veljače.

Time je članstvo Izvršnog odbora povećano s 24 na ukupno 32 člana. CEET je jedna od pet regija čija je zastupljenost ovom odlukom povećana te će od sada imati dva člana u Izvršnom odboru IAIS-a, napominju iz Hanfe.

Misija IAIS-a je promicanje djelotvornog i globalno dosljednog nadzora industrije osiguranja kako bi se razvila i održala fer, sigurna i stabilna tržišta osiguranja za dobrobit i zaštitu osiguranika i kao doprinos globalnoj financijskoj stabilnosti.

Osnovan 1994. godine, International Association of Insurance Supervisors (IAIS) je dobrovoljna članska organizacija nadzornika osiguranja i regulatora iz više od 200 jurisdikcija, što čini 97 posto svjetskih premija osiguranja. Riječ je o međunarodnom tijelu za utvrđivanje standarda odgovornih za razvoj i pomoć u provedbi načela, standarda i drugih popratnih materijala za nadzor sektora osiguranja, izvještavaju iz Hanfe.