Pojačanje u Kanfanaru

Antal Bekefi postao je novi direktor za Adria regiju tvrtke British American Tobacco

AUTOR:

  • Jutarnji.hr

OBJAVLJENO:

23.1.2018. u 10:59

AUTOR:

  • Jutarnji.hr

OBJAVLJENO:

23.1.2018. u 10:59

BAT

Antal Bekefi

Adria regiju British American Tobaccoa, u sklopu koje posluje i tvornica TDR u Kanfanaru, od 1. siječnja preuzeo je novi generalni direktor, Antal Bekefi, dosadašnji generalni direktor BAT-a u Francuskoj, objavili su danas.

Iz kompanije objašnjavaju da dosadašnji generalni direktor Ram Addanki odlazi na višu regionalnu poziciju unutar BAT-ovog sustava.

”Tim u Hrvatskoj u posljednje je dvije godine, nakon preuzimanja TDR-a, napravio velike pomake u poslovanju zahvaljujući kojima je hrvatsku organizaciju čvrsto pozicionirao unutar BAT-ovog sustava. U narednom razdoblju nastavljamo s investicijama u sve dijelove biznisa, rastom aktivnosti i izvoza kao i otvaranjem novih radnih mjesta”, izjavio je Antal Bekefi, generalni direktor regije Adria.

Bekefi već 20 godina obnaša najrazličitje važne pozicije unutar BAT-a. Karijeru je započeo u Mađarskoj, u odjelu marketinga. Međunarodnu karijeru unutar BAT-a započeo je u Švicarskoj gdje je obnašao dužnost direktora marketinga. Nakon toga je preselio u Poljsku gdje je brzo napredovao do pozicije generalnog direktora poljskog tržišta. Posljednje dvije godine živio je u Parizu gdje je vodio BAT-ovo poslovanje u Francuskoj.

Regija Adria je od listopada prošle godine proširila broj tržišta kojima će upravljati pa uz Sloveniju, Hrvatsku i BiH obuhvaća dodatnih pet tržišta; Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. Adria sada, zajedno s tržištima Bugarske i Rumunjske, postaje dio novog BAT-ovog organizacijskog područja Južna i srednja Europa (SCEA).

Ukupan iznos ulaganja BAT-a u tvornicu u Kanfanaru ove godine doseći će 40 milijuna eura, objavili su, naglasivši kako je BAT u Hrvatskoj jedan od najvećih domaćih izvoznika, s udjelom izvoza od 80 posto ukupne proizvodnje i planom povećanja tog udjela do kraja ove godine na preko 90 posto.

Također napominju kako je od akvizicije TDR-a, BAT  povećao ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za sedam posto, pa sada u hrvatskom dijelu BAT-ove regije Adria ukupno radi 1650 ljudi.