Pomanjkanje snage

Amazon namjerava zaposlitit dodatnih 75.000 radnika zbog snažnog rasta internet trgovine

Internetska trgovina bilježi snažan rast potražnje i ima teškoća s poštivanjem rokova i punjenjem zaliha.
Ilustracija
 AFP

Internetska maloprodajna tvrtka Amazon namjerava zaposliti dodatnih gotovo 80 tisuća radnika kako bi podmirila val potražnje pokrenut zatvaranjem fizičkih trgovina u sklopu mjera suzbijanja pandemije koronavirusa.

Amazon je u ožujku zaposlio 100 tisuća radnika u SAD-u a u najnovijem priopćenju najavljuje da namjerava zaposliti još 75 tisuća.

Tvrdi i da je povisio plaće radnicima u SAD-u i da radi na mjerama zaštite nakon izvješća o povećanju broja zaraženih na pojedinim lokacijama. Internetska trgovina bilježi snažan rast potražnje i ima teškoća s poštivanjem rokova i punjenjem zaliha.

Američke vlasti naložile su u međuvremenu da prioritet pri isporuci imaju osnovne kućanske potrepštine. Amazon je ujedno obustavio prodaju određenih medicinskih i sanitarnih proizvoda, preusmjerivši pošiljke u bolnice i slične ustanove.

Vijest o zapošljavanju u Amazonu vremenski se poklopila s naglim skokom nezaposlenosti u SAD-u. Od sredine ožujka više od 16 milijuna Amerikanaca zatražilo je isplatu naknade za nezaposlene a analitičari procjenjuju da je stopa nezaposlenosti prešla u dvoznamenkasto područje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:45