Najava

Plenković: Predstoji uspostava nove korporativne i vlasničke strukture u Agrokoru

Plenković je iznio procjenu kako će Agrokor dobiti novu upravu početkom iduće godine
Andrej Plenković
 Darko Tomas / CROPIX

Premijer Andrej Plenković najavio je na sjednici Vlade kako nakon najnovije odluke suda u vezi Agrokora da sada predstoji uspostava nove korporativne i vlasničke strukture u koncernu. Osvrnuvši se na odluku Visokog trgovačkog suda koji je odbacio žalbe vjerovnika Agrokora na nagodbu, čime je ona potvrđena, Plenković je rekao da to predstavlja zaokruživanje i tog pravnog dijela procesa koji se odnosi na restrukturiranje najveće hrvatske kompanije.

- Pokazalo se time da je čitava aktivnost vezana za Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja polučila uspjeh. Predstoji naravno još puno rada i nova korporativna struktura i nova struktura vlasništva - kazao je premijer.

Predsjednik Vlade istaknuo je da je za Vladu bilo bitno da se spriječi kriza gospodarstva, financijski udar na državu, da brojni OPG-ovi praktički ostanu bez ikakvih prihoda, da se zadrže radna mjesta, da se osigura svima vrijeme za konsolidaciju i da se bez trošenja sredstava iz državnog proračuna spriječi kolaps.

- U takvom kratkom roku i krajnje izvanrednim okolnostima reagirali smo odgovorno i u interesu dobrobiti hrvatskog gospodarstva i ponašali se onako kako se vlada i treba ponašati, a to je brinuti o općem interes i poduzeti mjere u takvim okolnostima - rekao je Plenković. Dodao je da slijedi nova faza i još puno rada za izvanrednu upravu.

- Vjerujem da će oni nastaviti s angažmanom i da ćemo nakon toga, vjerojatno početkom iduće godine imati nove strukture i da će kompanija tržišno poslovati, kao što i sada to čini - naveo je Plenković.

Visoki trgovački sud u Zagrebu prošloga je petka objavio rješenje kojim je odbio ili odbacio 87 žalbi Agrokorovih vjerovnika vezanih uz rješenje Trgovačkog suda, a kojim je potvrđena nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:54