Končar raste

Grupa Končar označila ciljeve za 2020., prebaciti će prihod preko tri milijarde kuna

Končar u idućoj godini planira investirati 281 milijun kuna iz, navode, vlastitih prihoda
Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara
 Marko Todorov / CROPIX

Povećanje prihoda za devet posto, rast ugovorenih poslova za deset posto i rast udjela izvoza u prihodima za tri posto u odnosu na 2018., najvažniji su pokazatelji poslovanja Grupe Končar u prošloj godini.

Ukupni prihod Končara ove će godine, prema podacima Grupe, dosegnuti dvije milijarde i 800 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost ugovorenih poslova tri milijarde i 400 milijuna kuna. Udio izvoza u prihodima iznosi 58 posto.

Označivši kao najvažnija izvozna tržišta, među ostalim, Njemačku, Švedsku, Austriju i Ujedinjene Arapske Emirate, Končar kao važnije izvozne poslove u ovoj godini izdvaja isporuku mrežnih transformatora za elektrodistribuciju Škotske, izvoz elektromotora u protueksplozijskoj zaštiti u Norvešku te isporuku 220 bežičnih senzora za nadzor tlaka i temperature za brzorastuću naftnu industriju u Nigeriji.

Končar je objavio i poslovne ciljeve za iduću godinu, najavivši daljnje povećanje prihoda, ugovorenih poslova i udjela izvoza u prihodima. Očekivanja Grupe su da će prihodi tvrtki unutar nje prebaciti tri milijarde kuna, a udio izvoza biti veći od 60 posto. Ugovorenih poslova u idućoj godini očekuje se, prema planovima Končara, u vrijednosti tri milijarde i 200 milijuna kuna.

Kao važnije ugovorene izvozne poslove za iduću godinu u Končaru izdvajaju dogovorene revitalizacije hidroelektrana u Bugarskoj, Njemačkoj i Francuskoj te isporuku transformatora na Filipine. Na domaćem tržištu ugovorili su, među ostalim, opremanje 49 željezničko-cestovnih prijelaza po sistemu 'ključ u ruke'.

Končar u idućoj godini planira investirati 281 milijun kuna.
- Veći dio investicija ići će iz vlastitih izvora – najavljuju u Grupi koja tijekom prošle godine nije povećala broj od 3409 zaposlenih u tvrtkama u svome sastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:54