Spavanje je IN!

"Turizam spavanja" najnoviji trend putovanja u 2023. Evo kako ga sve možete doživjeti

 Zedwell Hotels London
Ništa nije bolje od ušuškavanja u luksuznom hotelskom krevetu nakon dugog dana putovanja i istraživanja novih mjesta

Ali prema novom trendu nazvanom "turizam spavanja" - dobiti svojih osam sati spavanja moglo bi postati puno više od nusproizvoda putovanja.

Uzmimo za primjer hotele. Sve više hotelskih brendova uvodi posebne sobe i AI elemente za optimizaciju spavanja. Bryte madraci, koji koriste tehnologiju umjetne inteligencije za prilagodbu sobne temperature i potpore tijelu za podupiranje dubokog sna, postaju glavni dio raskošnih hotela diljem Sjedinjenih Američkih Država.

Drugi uvode sobe ili čitave hotele kojima je dobar san prioritet. Park Hyatt New York čak ima posebne "apartmane za spavanje", koji su opremljeni spomenutim madracima Bryte‘s Restorative Bed, zbirkom knjiga o spavanju, Vitruvi difuzorom i mješavinom eteričnog ulja "Sleep" te maskom za spavanje.

Na popisu je i Rosewood Hotels & Resorts koji je nedavno lansirao kolekciju globalnih retreata pod nazivom Alkemija sna, osmišljenih za "promicanje odmora", od terapije ljekovitom zvučnom kupkom na karipskom otoku St. Barth do "jogičkog sna" na britanskim Djevičanskim otocima, imaju sve kako bi se gosti kvalitetno odmorili.

S ove strane bare, švedski trgovac madracima Hästens otišao je korak dalje, otvorivši Hästens Sleep Spa Hotel u gradu Coimbra u Portugalu. Opisan kao prvi i jedini “sleep spa” na svijetu, svaki detalj hotela s 15 soba posvećen je očuvanju maksimalnog odmora i opuštanja, od akustične izolacije do potpuno prirodnih materijala za posteljinu i više.

Ili ako želite dobiti još personaliziranije preporuke za spavanje, razmislite o prijavi u hotel Belmond Cadogan u londonskom Chelseaju, koji nudi uslugu "Sleep Concierge" u suradnji s lokalnim stručnjakom za spavanje i "hipnoterapeutom s Harley Streeta" Malminder Gillom. Gosti mogu pristupiti Gillovoj meditaciji za uspavljivanje u svojim sobama, sa specijaliziranim luksuznim izborom jastuka, opcijom utegnute deke, mirisne magle za jastuk i čaja prije spavanja koji je ekskluzivno razvijen za Sleep Concierge.

U blizini, također možete pronaći Zedwell, prvi londonski hotel usmjeren spavanju. Prvi put otvoren početkom 2020., Zedwell nudi zvučno izolirane sobe koje su prave opuštajuće oaze u srcu Londona.

Dakle, bez obzira na to kamo ste se uputili, možda će vam ova nova turistička ponuda biti ljestvica za vaše sljedeće putovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:52