OLAKŠAJTE SI ŽIVOT

Najbolja aplikacija za vino koja će riješiti dileme kad bespomoćno stojite pred punim stalažama

 Hispanolistic/Getty Images
Olakšajte si život, "skinite" provjerenu mobilnu aplikaciju i pijte samo dobra vina jer život je prekratak

Sigurno vam se milijun puta dogodila situacija da ste se našli u kupovini vina začarani velikom ponudom vina za koju nikad niste čuli, a željni isprobavanja nečeg novog i kvalitetnog. Vjerojatno vam se nije jedanput dogodilo da dobijete hint za kupovinu vina "ma uzmi nešto po svom guštu, al daj nešto što još nismo pili" što je od goleme pomoći kad se nađete pred nizom polica prepunih vina iz svih krajeva svijeta.

Vama u tom trenutku osim tablete za smirenje treba mobilna aplikacija koja će vam "izbaciti" vino po guštu ili da skeniranjem etikete dođete do spoznaje da li vino ima samo lijepu etiketu ili je stvarno dobro. Za mišljenje smo pitali Sašu Špiranca, našeg vinskog stručnjaka i suradnika koja je najbolja mobilna aplikacija za prepoznavanje vina i odluka je pala na Wine searcher.

Ova sjajna, a besplatna aplikacija omogućuje vam usporedbu cijena vina tijekom vremena/berbi, a ima i bazu profesionalnih i korisničkih recenzija koje će vam pomoći u konačnom odabiru vina. Alat koji ćete vjerojatno najviše koristiti je "Scan label" za slikanje etiketa pomoću kojeg aplikacija izlistava ocjene kritičara i recenzije korisnika.

Wine Searcher vam omogućuje da pratite vrijednost boca koje skupljaju prašinu u vašem podrumu kako biste znali kada je najbolje vrijeme za prodaju ili da ugrabite određenu berbu kada je cijena najbolja. Ozbiljni znalci mogu upisati i pitanja poput: Gdje mogu dobiti najbolju cijenu za Dom Perignon 1999? Da li je berba 2006. rasprodana? Gdje mogu kupiti vino koje mi se svidjelo na odmoru? Koja trgovina ima najbolju kartu grčkih vina u Londonu? Koja je trenutna tržišna vrijednost Haut-Briona 1990?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:32