NEOSTAR

On-line kupovina, proces financiranja i isporuka automobila za manje od 24 sata

Kupnja se odvija u tri koraka: izračun rate, online rezervacija vozila i realizacija kredita digitalno, bez odlaska u poslovnicu banke
Goran Mehkek/CROPIX
 CROPIX

Hrvatska startup tvrtka Neostar predstavila je danas novu fazu razvoja na domaćem tržištu. Platforma koja pokriva prodaju i održavanje automobila, kupnju i zamjenu guma, sve s pokrivenim jamstvom, u suradnji sa Erste bankom i Erste leasingom ulazi u drugu fazu razvoja. Naime, Neostar i Erste banka kupcima su ponudili uslugu koja omogućuje kupnju rabljenih automobila on-line kreditima Erste banke, odnosno financiranje nabave vozila preko Erste leasinga.

image
Neostar Erste banka

Osim klijenata Erste banke, kredit mogu realizirati klijenti drugih banaka koji imaju tehničke preduvjete za pristup trećih strana računima klijenata. Cijeli proces online namjenskog obročnog financiranja može se realizirati za manje od 24 sata, uključujući i isporuku vozila do kućnog praga.

Koristeći mobilnu ili web aplikaciju George, klijenti banaka mogu zatražiti i realizirati kredit do 75.000 kuna bez odlaska u poslovnicu banke, a s tim iznosom moguće je birati između 50 posto svih raspoloživih vozila u Neostaru. Kamatna stopa za George gotovinski kredit je fiksna i trenutno iznosi 6,09 posto, a naknada za obradu kredita se ne naplaćuje.

image
Neostar Erste banka

Korisnicima kojima je potreban veći iznos za kupnju, na raspolaganju je gotovinski kredit Erste banke do maksimalnog iznosa od 300.000 kuna.

Kupovina rabljenih vozila George kreditom pojednostavljena je na tri koraka koji uključuju izračun tražene rate, online rezervaciju vozila za 499 kuna do realizacije kredita kredita digitalno, na George platformi. Tako korisnici pomoću kalkulatora na Neostar platformi mogu unaprijed saznati rate za pojedine automobile, a uz rezervaciju osigurati da ih auto čeka i nakon odobrenog financiranja te na kraju pokrenuti sam proces plaćanja vozila.

image
Dimitrije Trbović
CROPIX

'Financijski sektor se kroz digitalizaciju prilagođava zahtjevima tržišta. Opcije online financiranja važne su jer današnji korisnici sve manje trpe tradicionalne modele pružanja usluga, ne žele čekati u redovima ukoliko se usluga može dobiti online. Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila. Rješenje koje smo lansirali na tržište uz pomoć George aplikacije je takvo da je automobil postao proizvod poput odjeće ili tech gadgeta koji kupiš online, kreditom ili leasingom putem mobilne aplikacije i dostavom do kućnih vrata. To je razina usluge koju danas traže nove generacije i to je njihovo pravo. Industrije se moraju prilagođavati novim zahtjevima ne samo zbog pandemije već i zbog pritiska potrošača koji žele eliminirati suvišne administrativne procese.' – izjavio je Dimitrije Trbović, direktor start-upa Neostar.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:33