ZABRINUTOST

Muskova kupovina Twittera zastrašila investitore: Tesline dionice pale za 126 milijardi dolara

Teslini investitori zabrinuti su da će Musk morati prodati neke od svojih Teslinih dionica kako bi financirao preuzimanje Twittera

Elon Musk

 Profimedia

Iako je Elon Musk bez sumnje zadovoljan što će uskoro postati novi vlasnik Twittera, možda nije pretjerano oduševljen kako su dioničari Tesle reagirali na tu vijest.

image

Elon Musk kupio Twitter

Profimedia

Procjena dionica američkog proizvođača automobila u utorak je pala za 126 milijardi dolara, a cijena dionica pala je za 12,2 posto na 876,42 dolara (6313,29 kuna). Teslina je procjena pala za otprilike 250 milijardi dolara od 4. travnja kada je Musk prvi put potvrdio da je kupio 9,2 posto udjela u Twitteru.

Ono što je važno, ovo nije prvi put da je više od 100 milijardi dolara izbrisano iz Tesline procjene u jednom danu. Krajem siječnja vrijednost tvrtke pala je za 109 milijardi dolara nedugo nakon što je objavila financijsku zaradu u četvrtom tromjesečju, izvještava Bloomberg.

image

Tesla Store

Tesla

Tesla nije jedini koji bilježi pad svoje vrijednosti jer odražava rasprodaju na cijelom tržištu na pozadini visoke inflacije i spore ekonomske ekspanzije. Razumije se da su neki Teslini investitori zabrinuti da će Musk možda morati prodati neke od svojih Teslinih dionica kako bi financirao svoje preuzimanje Twittera. Najbogatija osoba na svijetu osobno je jamčila 21 milijardu dolara za kupnju i koristi dionice Tesle kao zalog.

image

Tesla Supercharger punionice

Tesla

"Musk preuzima dosta rizika koristeći dionice Tesle kao zalog", dodao je Russ Mold iz AJ Bella u izjavi za Bloomberg. "Ako bi dionice proizvođača električnih automobila neočekivano pale, to bi moglo stvoriti veliku nelagodu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:12