Ocjene putnika

Zračna luka 'Franjo Tuđman' proglašena najboljom u Europi u kategoriji do 5 mil. putnika

Godine 2017. 'Franjo Tuđman' je u istom istraživanju proglašen zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi
 Neja Markičević / Hanza Media

Zagrebačka zračna luka 'Franjo Tuđman' prema ocjeni putnika i korisnika najbolja je zračna luka u Europi u 2018. godini u grupi zračnih luka veličine od 2 do 5 milijuna putnika godišnje, objavila je danas organizacija Airports Council International iz Kanade. Putnici su zagrebački aerodrom ocijenili najboljim u redovitom istraživanju kvalitete usluga ACI/ASQ (Airports Council International/Airport Service Quality). To je druga u nizu nagrada vezana za kvalitetu usluge koju je dobio zagrebački aerodrom. Godine 2017. 'Franjo Tuđman' je u istom istraživanju proglašen zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi.

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo od strane putnika i korisnika usluga prepoznati i nagrađeni kroz istraživanje ACI/ASQ, u jedinstvenoj anketi kojom se mjeri zadovoljstvo putnika uslugama zračne luke za 2018. godinu. Ovo je nastavak naših izvrsnih rezultata i odličan uvod u skoro obilježavanje druge godišnjice otvorenja novog putničkog terminala, u kojem bilježimo kontinuirani rast prometnih rezultata, tvrdi u svojoj izjavi Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

The Airport Service Quality (ASQ) program je ocjenjivanja kvalitete usluga zračnih luka te vodeći svjetski program, za tzv. Benchmarking, mjerenje zadovoljstva putnika kroz 37 ključnih pokazatelja uspješnosti. Provode ga certificirani ASQ agenti koji intervjuiraju putnike u zračnim lukama, putem specijaliziranog ACI/ASQ upitnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:51