Turbulentna godina

Zbog sve veće popularnosti Amazona bez posla bi moglo ostati čak 175.000 Britanaca

Ova kriza, uz poznate robne kuće mogla bi zahvatiti i male nezavisne trgovine
Ilustracija
 Profimedia, UPPA News

Stručnjaci predviđaju da bi zbog krize koja je zahvatila trgovačke lance i robne kuće diljem Velike Britanije ove godine bez posla moglo ostati čak 175.000 radnika. Zbog sve veće popularnosti Amazona, ali i ostalih internet trgovina cijela situacija mogla bi se još više zakomplicirati.

Kako navodi The Guardian, ova kriza, uz poznate robne kuće mogla bi zahvatiti i male nezavisne trgovine, te bi zbog nje u 2019. godini moglo doći do zatvaranja gotovo 23.000 trgovina diljem Britanije.

- Ovim promjenama moći će se oduprijeti samo oni najuspješniji. Trgovci se moraju prilagoditi novim trendovima, moraju postati inovativni, a svojim potrošačima moraju ponuditi nešto što tehnologija ne može - istaknuo je Guillaume Fiastre, menadžer Altus grupe.

Naime, zbog seizmičkih promjena u kupovnim navikama potrošača, te sve bržeg i agresivnijeg razvoja online trgovina, predviđa se da bi ukupna vrijednost imovine u maloprodaji ove godine mogla pasti za 15,9 posto.

Koliko je prošla godina bila turbulentna za poznate britanske trgovačke lance, pokazuje i propast House of Frasera, Evans Cyclesa, Maplina i Poundworlda. S druge pak strane, Mothercare i Carpetright zajedno su zatvorili gotovo stotine dućana diljem zemlje, a zatvaranje dijela svojih poslovnica za ovu godinu najavili su i Marks & Spencer te Debenhams.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:51