Priča duga 25 godina

Woody Allen podnio tužbu u iznosu od 68 milijuna dolara protiv Amazon Studia

U svojoj tužbi Allan navodi da je Amazon odbio objaviti njegov film 'Kišni dan u New Yorku'
Woody Allen
 Eric Gaillard / REUTERS

Filmski redatelj Woody Allen podnio je tužbu u iznosu od 68 milijuna dolara protiv Amazon Studia. U optužbi se navodi kako streaming studio odbija ispuniti svoj dio dogovora o produkciji četiri filmska naslova zbog navodnih optužbi da je redatelj prije 25 godina seksualno zlostavljao svoju kćer Dylan Farrow koje su ponovo isplivale na površinu pojavom #MeToo pokreta 2017. godine.

U svojoj tužbi Allan navodi da je Amazon odbio objaviti njegov film 'Kišni dan u New Yorku' (A Rainy Day in New York) iako je film završen još prije šest mjeseci.

- Amazon je svoje povlačenje iz ugovora pokušao opravdati navođenjem 25-godišnje, neosnovane optužbe protiv Allena, ali za tu tvrdnju Amazon je znao i puno prije sklapanja ugovora s redateljem. Izneseni navod ne pruža osnovu kompaniji za raskid ugovora – navodi se u tužbi.

Naime, redatelj tvrdi da se još u prosincu 2017. godine sastao s rukovoditeljima Amazon Studios, Jasonom Ropellom i Mattom Newmanom kako bi raspravili o mogućem negativnom publicitetu, piše Variety.

U to vrijeme rastao je pokret #MeToo koji je negativno utjecao na ugled redatelja. U istom tom razdoblju uz studio su se vezale negativne objave o neprofesionalnom ponašanju tadašnjeg voditelja Roya Pricea. Zbog velike količine negativnog publiciteta u siječnju 2018. glavni savjetnik Amazon studija Ajay Patel predložio je da se projekcija filma 'Kišni dan u New Yorku' pomakne na 2019. godinu, na što je redatelj pristao.

Zbog povrede stavki iz ugovora, ali i posljednjih dogovora s vodstvom studija, redatelj putem tužbe traži 68 milijuna dolara minimalnih jamstvenih isplata koje su ujedno i protuvrijednost četiri ugovorena filma, uz naknadu odvjetničkih usluga i štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:00