Ponuda iz snova?

Vlasti malog talijanskog grada Sambuce na prodaju nude 12 stanova za 1 euro

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.1.2019. u 8:09

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.1.2019. u 8:09

Coshipi / Wikimedia, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Panoramski prikaz grada Sambuca di Sicilia

Dogradonačelnik gradića na zapadnoj obali talijanskog otoka Sicilija na prodaju daje stanove i kuće za cijenu šalice kave, odnosno 1 euro (oko 7,43 kuna). Zbog sve veće imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti grada Sambuce ovom neobičnom odlukom svoj grad žele spasiti od izumiranja.

Naime, na prodaju se nudi 12 stanova koji su u derutnom stanju. Veličine nekretnina kreću se od 40 pa sve do 150 četvornih metara. Iako ovo nije prvi put da jedan talijanski grad pomalo suludim ponudama mami strane ulagače, zamjenik gradonačelnika Sambuce Giuseppe Cacioppo tvrdi kako se ovdje ne radi o propagandi već o pravoj potrebi za novim investicijama.

- Ozbiljni smo u svojoj nakani. Mi nismo posrednik između starih i budućih vlasnika, već je grad vlasnik svih stanova koje nudi na prodaju. - pojasnio je Cacioppo.

Kako navodi CNN, vlasti su do sada već prodali 10 stanova, a zainteresirani kupci najviše pristižu iz Švicarske, Francuske, Španjolske, ali i ostalih dijelova svijeta.

Naravno, u ovoj idiličnoj ponudi postoji jedna caka. Naime, novi se vlasnik prilikom kupnje mora obvezati da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 eura (oko 111,401 kuna). Plus, prije kupnje potrebno je položiti depozit od 5,000 eura (oko 37,133 kuna) koji će biti vraćen nakon obnove.

- Obećajmo da kupci neće biti razočarani. - dodao je dogradonačelnik.

Inače, Sambuca, punim nazivom Sambuca di Sicilia, nalazi se na zapadnoj strani Silicije u provinciji Agrigento. Smješten je u prirodnom rezervatu, a prema popisu stanovništva iz 2016. godine u tom gradiću živjelo je 5878 ljudi.