Udarna vijest

Vijest o preuzimanju Kraša komentirao je i Nebojša Šaranović za srpske medije

To je odavno isplanirano.
Nebojša Šaranović, vlasnik ciparskog Kappa Star Limiteda
 Kappa Star Limited

Nakon vijesti da je Mesna Industrija Braće Pivac danas preuzela Kraš, otkupljujući udio od 18 posto od Kraš ESOP-a za 230 milijuna kuna, oglasio se i Nebojša Šaranović, srpski poduzetnik, vlasnik ciparske kompanije Kappa Star Limited te i drugi najveći dioničar Kraša.

- To je odavno isplanirano. Bili smo upozoreni da Mesna industrija Braće Pivac i Kraš ESOP sinkronizirano posluju tako da današnji razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takva nagađanja, a sada je i službeno potvrđen potpisom ugovora – komentar je Nebojše Šaranovića koji je prenio srpski medij Telegraf.rs.

- Kao što smo već puno puta rekli, spremni smo biti aktivan manjinski dioničar u Krašu, čije će akcije biti usmjerene na dobrobit tvrtke i radnika - ističu iz Šaranovićeve tvrtke Kappa Star Limited koja u Krašu drži malo više od 25 posto udjela.

Prema pisanju Telegrafa, Šaranovićev komentar je definitivno potvrdio sumnju da je sve bilo unaprijed isplanirano. Također, navode da je "cijela "borba" za Kraš zapravo nacionalna borba."

"Na portalima se često mogu pročitati komentari u kojima se kaže da Hrvati nikada ne daju svoje Srbe, za razliku od Srba, koji će društvo lako prepustiti Hrvatima", stoji na portalu.

Inače, danas je sklopljen Ugovor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje predstavljaju 18,4 posto temeljnog kapitala Kraša. Kraš-ESOP dionice je prodao po cijeni od 861,20 kuna po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od 238.070.989,20 kuna za sve dionice, što odgovara ponderiranom prosjeku svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca. Budući da Kraš ESOP ima 18 posto dionica Kraša, MI Braće Pivac s tim će dionicama imati 52 posto dionica s pravom glasa, čime postaju većinski vlasnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:21