Uskočio u bager

Video: Najbogatiji čovjek na svijetu iskopao prve temelje Amazonovog novog aerodroma

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

19.5.2019. u 10:57

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

19.5.2019. u 10:57

Amazon founder and CEO Jeff Bezos laughs as he talks to the media while touring the new Amazon Spheres during the grand opening at Amazon's Seattle headquarters in Seattle, Washington, U.S., January 29, 2018. REUTERS/Lindsey Wasson - RC1DD03FA240
Lindsey Wasson / REUTERS

Jeff Bezos

Počeli su radovi na novom Amazonovom projektu, zračnoj luci vrijednoj 1,5 milijardu dolara, a prve temelje na građevinskom zemljištu iskopao je ni manje ni više nego najbogatiji čovjek svijeta.

Jeff Bezos najavio je da će za dvije godine otvoriti Amazonovu zračnu luku s 50 zrakoplova kompanije koja će tamo zaposliti dodatnih 2000 radnika. Kako piše Business Insider, Amazon je potpisao 50-godišnji najam dijela zračne luke Cincinnati/Northern Kentucky kako bi bio što manje ovisan o avioprijevoznicima i američkoj pošti.

- 'Ajmo pomaknuti malo blata – rekao je najbogatiji čovjek na svijetu prije nego što je “uskočio” u bager dodavši da će im zračna luka pomoći da korisnici što prije dobiju kupljene proizvode.

Dio je to nove strategije kompanije u koju će jedna od najvećih kompanija na svijetu samo u ovom tromjesečju uložiti čak 800 milijuna dolara i smanjiti čekanje na pakete na samo jedan dan umjesto trenutna dva koliko čekaju Amazonovi Prime korisnici.