Predstavljanje ponuda

Velika turneja Turističke zajednice Kvarnera po sajmovima turizma u Njemačkoj

Gosti iz Njemačke vodeći su po ostvarenom prometu na Kvarneru s udjelom od gotovo 30% i ostvarenih čak pet milijuna noćenja

Turistička zajednica Kvarnera početak je godine iskoristila za veliku turneju po sajmovima turizma u Njemačkoj, gdje predstavlja svoju ponudu. Nakon što se predstavila na jednom od najvećih svjetskih sajmova CMT u Stuttgartu, na jugu Njemačke u pokrajini Baden-Württemberg, prošlog tjedna pokazala je što Kvarner ima u Hamburgu, na sajmu Reisen na kojem je nastupila na zajedničkom štandu sa Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice iz Frankfurta.

Riječ je o sajmu na kojem se predstavilo 800 izlagača, a posjetilo ga je više od 70.000 posjetitelja – stanovnici grada Hamburga, okolice i susjednih pokrajina, poput Schleswig-Holsteina i Donje Saske. Sjever Njemačke odlikuje neto dohodak kućanstva iznad nacionalnog njemačkog prosjeka, što znači da se radi o gostima velike kupovne moći, koji putuju više od dvaput godišnje u trajanju od pet i više dana.

Turistička zajednica Kvarnera na ovom sajmu predstavila je regiju kroz više segmenata: od različitih mogućnosti smještaja, do velikog izbora raznovrsnih oblika odmora, izvrsne eno-gastronomske ponude te niza zanimljivih događanja. A s obzirom na avio liniju koja povezuje Hamburg i Rijeku više puta tjedno, gostima sa sjevera Njemačke regija Kvarner je brzo i lako dostupna.

- Iako je Kvarner u Njemačkoj već prepoznat kao poželjna i rado posjećena turistička destinacija, svaki nastup u Njemačkoj odlična je prilika da se predstavimo kao destinacija široke, kvalitetne i raznolike turističke ponude. Njemački gosti cijene osoban kontakt prilikom odabira i odluke o destinaciji za svoj odmor. Stoga, Turistička zajednica Kvarnera nastavlja sa aktivnostima animiranja gostiju kroz sajamske nastupe, prezentacije i predstavljanja, jer kada pogledamo statistiku – gosti iz Njemačke vodeći su po ostvarenom turističkom prometu na Kvarneru s udjelom od gotovo 30% i ostvarenih čak pet milijuna noćenja! To znači da su svi naši napori i kontinuirana ulaganja u pojačanu promociju na njemačkom tržištu urodili plodom i da tako treba i nastaviti, a pogotovo kada govorimo o gostima sa sjevera Njemačke i njihovoj visokoj platežnoj moći, istaknula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Inače, sajam Reisen smatra se specifičnim budući da njegovi posjetitelji žele personalizirane i individualizirane vrste odmora. Osim klasične turističke ponude, na ovom se sajmu predstavlja kamping, kružna putovanja te cikloturizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:15