Poslovni uspjeh

Veleposlanik SAD-a studentima Ekonomskog fakulteta: 'Za uspjeh trebaju vam ove 4 stvari'

Tako se radi u SAD-u, a Hrvatska ima potencijal da ide u tom smjeru, naveo je Kohorst
Veleposlanik SAD-a Robert W. Kohorst
 Marko Todorov / Hanza Media

Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, održao je gostujuće predavanje pred više od 600 studenta u prepunoj kongresnoj dvorani tagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Veleposlanik Kohorst Ekonomski fakultet posjetio je povodom dobivanja prestižne američke AACSB akreditacije koju dodjeljuje AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), najstarije globalno akreditacijsko tijelo na svijetu za visokoškolske institucije iz područja poslovne ekonomije, onim institucijama koje su pokazale izvrsnost na svim područjima, uključujući podučavanje, istraživanje, razvoj kurikuluma i studijsko učenje.

„Dobivanjem ove akreditacije Ekonomski fakultet ušao je u zajednicu pet posto najkvalitetnijih poslovnih škola u svijetu“, istaknuo je u svom uvodnom govoru prof. dr. sc. Jurica Pavičić, Dekan Ekonomskog fakulteta te dodao kako je i u strategiji Fakulteta poduzetništvo, uz zaposlenje, definirano kao pozitivan ishod obrazovnog procesa.

Veleposlanik Kohorst studentima je ponudi svoj uvid u čimbenike koji povećavaju šanse za poduzetnički uspjeh Kao čovjek koji je u diplomaciju ušao iz poslovnog svijeta, okupljenima je kroz svoje predavanje pod nazivom „Four factors that increase chances for entrepreneurial success“ savjetovao što smatra potrebnim za poslovni uspjeh te koje su razlike između hrvatskog i američkog sustava.

„Za poduzetnički uspjeh morate imate četiri stvari - dobru (ne nužno najbolju) ideju, strast, dobre partnere i spremnost na rizik. U Hrvatskoj je potrebno više preuzimati rizik, ići hrabro naprijed i nikad ne odustajati. Tako se radi u SAD-u, a Hrvatska ima potencijal da ide u tom smjeru“, rekao je veleposlanik Kohorst.

Zanimljivo predavanje potaknulo je i mnoga pitanja okupljenih studenata i profesora o poslovnoj i političkoj situaciji u Hrvatskoj. Uz studente i nastavnike Ekonomskog fakulteta predavanju su nazočili studenti i nastavnici Ekonomskog fakulteat, ali i ostalih fakulteta i veleučilišta te brojni uvaženi gosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:48