Novo u Hrvatskoj

Urednim klijentima banka podmiruje do pet mjesečnih anuiteta

AUTOR:

  • Marina Klepo

OBJAVLJENO:

5.12.2019. u 12:12

AUTOR:

  • Marina Klepo

OBJAVLJENO:

5.12.2019. u 12:12

Zagreb, 310715.
Petrinjska ulica.
Zgrada HPB-a, Hrvatske postanske banke.
Na fotografiji: ulaz s natpisom i logotipom.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Hrvatska postanska banka

Ponuda banaka obogaćena još jednom vrstom gotovinskih kredita: Hrvatska poštanska banka uvodi nenamjenski kredit u kunama s fiksnom kamatnom stopu na rok od dvije do pet godina, pri čemu klijenta u mjesecu kada mu je rođendan ‘časti’ s otplatom anuiteta. To ujedno znači da klijent koji uzme kredit na rok pet godina, neće morati plaćati pet otplatnih rata. Kredit može iznositi 10 do 100 tisuća kuna, ima fiksnu kamatnu stopom od šest posto (eskontna stopa 7,59 posto), uz uključen trošak osiguranja otplate ili 6,5 posto (eskontna stopa 6,7 posto) bez police osiguranja.

Pravo da svake godine tijekom trajanja kredita plati jedan anuitet manje, klijent ostvaruje urednim ispunjavanjem obveza prema Banci, navode u HPB-u. Nova vrsta kredita dostupna je od 5. prosinca i bit će u ponudi šest mjeseci, a za njegovu obradu banka neće naplaćivati naknadu. U banci ističu kako je riječ o inovativnom proizvodu te da je HPB fokusiran "na zahtjeve klijenata i konkurentnu ponudu za svakodnevne usluge kao i za financiranje njihovih životnih potreba". Nakon APN kredita za koje je ponudila najnižu kamatnu stopu od 2,09 posto i osvojila 15 posto tržišta, “HPB je odlučila i korisnicima nenamjenskih kredita pružiti benefite i olakšati otplatu”.

- Povjerenje više od 600 tisuća klijenata i njihov stalni rast potiču nas da nudimo najpogodnija rješenja i uvjete koji će im omogućiti jednostavnije i uspješnije upravljanje financijama. I nova vrsta nenamjenskog kredita potvrda je da je naš prioritet odgovorno kreditiranje i briga o financijskoj urednosti klijenta, stoji u priopćenju HPB-a.