Krivi potez

Unatoč velikim problemima, poznati kuhar isplatio 43 mil. kuna bonusa. Doduše, samo sebi

Početkom godine, Jamie Oliver objavio je kako njegova kompanija zatvara 25 restorana diljem Velike Britanije
Jamie Oliver
 Screenshot

Unatoč stečaju i zatvaranju velikog broja restorana, najpoznatiji televizijski kuhar na svijetu, Jamie Oliver prošle godine isplatio si je 5,2 milijuna funti (oko 43 milijuna kuna) s računa vlastite kompanije.

Kako prenosi Independent, iz poznate franšize poručili su kako je riječ o 40 posto manjem iznosu u odnosu na godinu ranije kada je šefu ispaćeno čak 8,6 milijuna funti (oko 71 milijuna kuna).

Inače, početkom godine, Jamie Oliver objavio je kako njegova kompanija zatvara 25 restorana diljem Velike Britanije što je dovelo do otpuštanja čak 1.000 radnika.

Ruben Sprich / REUTERS
Jamie Oliver

Problemi 'Golog kuhara' zapravo i nisu neka novost. Broj njegovih restorana unutar lanca u posljednje se dvije godine srozao za čak 17, a poznati kuhar je svojedobno za to krivio rast cijena najma i rada te 'goste koji su krali stvari iz toaleta i ubruse, a osoblje namirnice i boce vina'.

I dok su problemi u njegovoj franšizi započeli još 2016. godine, Oliver je poduzeo sve mjere u pokušaju da spasi svoje restorane. Investirao je preko 13 milijuna funti vlastitih sredstava kako bi amortizirao troškove poslovanja, no ni taj pokušaj nije urodio željenim rezultatom jer je tvrtka u samo godinu dana izgubila više od 29 milijuna funti (oko 242 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:03