Teška odluka

Uber srezao ukupno 6700 radnih mjesta i zatvara 45 ureda, doznajemo što je sa zagrebačkim

AUTOR:

  • Filip Pavić

OBJAVLJENO:

20.5.2020. u 9:23

AUTOR:

  • Filip Pavić

OBJAVLJENO:

20.5.2020. u 9:23

(FILES) In this file photo taken on April 15, 2020 a protestor wears a face mask and gloves as Uber and Lyft drivers with Rideshare Drivers United and the Transport Workers Union of America conduct a caravan protest outside the California Labor Commissioners office amidst the coronavirus pandemic on April 16, 2020 in Los Angeles, California. The drivers called for California to enforce the AB 5 law so that they may qualify for unemployment insurance as the spread of COVID-19 continues. -
AFP

Uber je jučer najavio rezanje 3000 radnih mjesta i zatvaranje više od 45 ureda diljem svijeta, uključujući i onaj u San Franciscu.

To je druga runda otkaza u globalnom tehnološkom divu. Od početka pandemije u Uberu su srezali ukupno 6700 radnih mjesta, gotovo četvrtinu svih zaposlenih, najviše u odjelima korisničke podrške i ljudskih resursa. Vožnje preko aplikacije pale su za 80 posto u odnosu na 2019.

- Sa sve manje ljudi koji koriste naše usluge prijevoza, nesretna je činjenica da za mnoge naše zaposlenike u korisničkim službama nema dovoljno posla. Budući da ne znamo koliko će trajati oporavak, poduzimamo korake kako bismo uskladili naše troškove s veličinom poslovnih aktivnosti. Ovo je bila teška odluka, ali ispravna je jer dugoročno pomaže zaštititi zdravlje tvrtke i osigurati da iz ove krize izađemo još jači - odgovor je Ubera. Rezovi bi, prema procjenama tvrtke, trebali donijeti uštedu od milijardu dolara godišnje.

U Hrvatskoj, kako neslužbeno doznajemo, Uberova operacija je sigurna, a svi vozači nastavljaju raditi u gradovima gdje je Uberova usluga dostupna.