Novac.hr

Tomos odlazi u stečaj, prijedlog dali radnici jer nisu primili tri plaće i regres

AUTOR:

OBJAVLJENO:

5.1.2019. u 11:01

AUTOR:

OBJAVLJENO:

5.1.2019. u 11:01

Osijek, 110210.
Po ovako losim vremenskim uvjetima dok su ceste pune snijega mnogo vozaca na cetiri kotaca ima velikih problema u voznji, no ovaj stariji bracni par se na starom Tomosu jutros bezbrizno provezao kroz cijeli Osijek uz cudjenje sviju koji su ih imali priliku vidjeti. Riskantna voznja gradom protekla je uz dosta klizanja i nekoliko slucajeva gasenja starog motora ali iskusnom vozacu to nije bio preveki problem.
Voznja kroz naselje Sjenjak.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Ilustracija

Slovenska tvrtka Tomos, iza koje stoje legendarni mopedi, nakon što se u posljednje vrijeme suočavala s brojnim problemima, ipak se utopila u dugovima i proglasila stečaj, javlja RTV Slovenija

Stečaj je naložio sud u Kopru, nakon što društvo u roku od 15 dana od primitka prijedloga za stečaj nije dokazalo da je platno sposobno. Prijedlog za stečaj dali su radnici jer im nisu bile isplaćene plaće s dodacima te regres.

Tomos u posljednje vrijeme zbog ograničenih obrtnih sredstava nije mogao ispunjavati narudžbe, već je neko vrijeme imao i zamrznuti transakcijski račun. Tvrtka je tragala za strateškim partnerom te se krajem prošle godine trebala preseliti i na novu lokaciju. Međutim, to se nije dogodilo jer je radnicima prekipjelo.

Tomos je, inače,  2015. godine od Hidre kupila tvrtka MPO Kabel. Novi vlasnik je najavio oporavak proizvodnje mopeda, ali planovi mu se evidentno nisu realizirali.