Ohrabrujuća prognoza

Teslin Model 3 idući mjesec kreće s prodajom u Europi, 14 tisuća vozila već rezervirano

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.1.2019. u 16:37

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.1.2019. u 16:37

A prototype of the Tesla Model 3 is on display in front of the factory during a media tour of the Tesla Gigafactory which will produce batteries for the electric carmaker in Sparks, Nevada, U.S. July 26, 2016. REUTERS/James Glover II/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH
James Glover II / REUTERS

Tesla Model 3

Teslin Model 3 stiže u Europu. Prema pisanju Bloomberga automobilska tvrtka Elona Muska dobila je europsku homologaciju za svoj električni automobil Model 3 i prodaja bi na starom kontinentu trebala krenuti krajem veljače.

Iz Tesle su poručili da će, prema njihovim prognozama, tjedno isporučivati 3 tisuće Modela 3 za europsko tržište, a navode i kako je prvih 14 tisuća automobila već rezervirano.

Ohrabrujuće su to prognoze za šefa Tesle Muska koji je nedavno, nakon rezanja nekoliko tisuća radnih mjesta, najavio da ih “čeka težak put”, ali i da planira izgraditi ogromnu tvornicu u Šangaju koja bi trebala godišnje "štancati" pola milijuna automobila. Isto tako, dugo on najavljuje jeftiniju verziju Modela 3 od 35 tisuća dolara, ali do sada to nije realizirao. Najjeftiniji model stoji 44 tisuće dolara. Izlet na europsko tržište, piše Bloomberg, može se povezati i s novom regulativom prema kojoj američki vozači od početka godine plaćaju porez u iznosu od 3500 dolara na kupovinu električnih automobila.

Zasad, ipak, kupci nisu obeshrabreni. Model 3 lani je postao najprodavaniji luksuzni automobil u SAD-u i u tom je segmentu preskočio BMW serije 3, Audi A4 i Mercedesovu C-klasu, piše Jalopnik. No automobilski giganti neće odustati samo tako pa su za ovu godinu najavili i svoje izvedbe električnih i hibridnih automobila. Daimler, proizvođač Mercedesa, predstavio je električni model EQC, a popratio ih je i Audi s E-Tronom.