Vrijedna inicijativa u Splitu

Taksisti pomažu: Nude besplatne vožnje medicinskom osoblju za dolazak i odlazak s posla

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

23.3.2020. u 11:50

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

23.3.2020. u 11:50

Zagreb, 210617.
Vukovarska ulica.
Vozaci taksija iz cijele hrvatske parkirali su svoja vozila dijelom Vukovarske ulice cime su prosvjedovali protiv tvrtke Uber.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Ilustracija

Splitski taksisti odlučili su pomoći doktorima i medicinskom osoblju koji se bore protiv epidemije koronavirusa. Na inicijativu Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika u Splitu i udruženja Žuti taxi Split, odlučili su darovati besplatne vožnje medicinskom osoblju za odlazak i dolazak s posla.

„Želimo zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na svemu što čine za zdravlje i sigurnost naših građana. Svjesni smo da je u ovakvim teškim trenucima svaka pomoć dobrodošla i na ovaj način odlučili smo barem malo olakšati medicinskom osoblju koje se nesebično bori za brojne živote hrvatskih građana. Zdravstveni djelatnici su ljudi koji obavljaju svoj posao profesionalno, savjesno i odgovorno i mi smo im na tome neizmjerno zahvalni“, rekao je predstavnik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika u Splitu Milivoj Topić.

Napomenuo je da će se sve besplatne vožnje za medicinsko osoblje moći ostvariti isključivo narudžbom preko aplikacije te da mole građane da ne zloupotrebljavaju to i ne oduzimaju prijevoz nekome kome je potrebniji.

„Želimo pomoći onim ljudima koji rade duge sate za dobro svih nas. Ovo je jedna mala gesta koju smo odlučili provesti u ovakvom teškom trenutku. Nadamo se da ćemo pomoći ovim malim činom i da će ostali taksisti slijediti naš primjer. Također, naglašavamo da se vozila kojim upravljaju profesionalni vozači dezinficiraju nakon svake vožnje i da su svi vozači opremljeni maskama za dodatnu sigurnost“, istaknuo je Siniša Đapić, dopredsjednik splitskog udruženja Žuti taxi.