Veliko preuzimanje

Supernova vjerojatno kupuje dio trgovina Mercatora, posao navodno vrijedi 200 mil. eura

AUTOR:

OBJAVLJENO:

2.10.2018. u 11:18

AUTOR:

OBJAVLJENO:

2.10.2018. u 11:18

A wheelchair stands next to cashiers at Mercator shopping mall in Ljubljana, January 28, 2014. Having scraped together funds to bail out its banks last month, Slovenia must now sell assets once considered sacrosanct by 2 million Slovenians who, unlike the rest of Eastern Europe, resisted Western capital after the end of the Cold War. Leading local retailer Mercator has been in negotiations since 2011 to be sold to Croatian rival Agrokor. Picture taken January 28, 2014. REUTERS/Srdjan Zivulovic (SLOVENIA - Tags: BUSINESS) - GM1EA1T15JA01
Srdjan Zivulovic / REUTERS

Hipermarket Mercatora u Ljubljani

Austrijska kompanija Supernova u nekoliko bi sljedećih dana trebala kupiti dio trgovina Mercatora. Prema dostupnim informacijama, navodno bi danas Supernova i Mercator trebali dogovoriti detalje prodaje najvećih tržišnih centara, ali samo u Sloveniji.

Mercator je najavio prodaju ukupno 17 velikih trgovačkih centara u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH kako bi smanjio svoja dugovanja prema bankama.

Supernova je vlasnik trgovačkog centra u ljubljanskom Rudniku te će ovim poslovnim potezom postati jedan od ključnih igrača na maloprodajnom tržištu u Sloveniji. Transakcija se procjenjuje na 200 milijuna eura.

Iz Agrokora su nam rekli da se radi o natječaju koji je raspisan početkom ove godine za prodaju i ponovni najam objekata u kojima će Mercator nastaviti poslovati. Neslužbeno se moglo doznati da su ponude prikupljene, a da se tek treba donijeti odluka o sklapanju "sale and lease back" ugovora.