Zagreb Design Week

Studentice TTF-a dobile Varteksovu nagradu za najbolji dizajn odjevnih predmeta

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.5.2019. u 14:42

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.5.2019. u 14:42

PRESS: Varteks

Dobitnica prve nagrade Nika Vrbica

Ovogodišnji festival dizajna Zagreb Design Week bio je poseban za Niku, Anu i Mariju, studentice zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, čije je kreacije stručni žiri proglasio najboljima na festivalu.

Nika Vrbica, dobitnica prve nagrade, kući će otići bogatija za 2.000 kuna, a Varteks će joj omogućiti i plaćeno stažiranje. Ista će prilika biti ponuđena i dobitnicama druge i treće nagrade; Ani Majdandžić i Mariji Duvnjak.

Riječ je o projektu 'Razvoj mladih dizajnera' koji je nastao kao segment šire suradnje Varteksa i Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a čija je glavna zadaća uvesti studente u stvarni svijet tekstilne industrije, približiti im cjelokupni proces dizajniranja i omogućiti stipendiranje onih najuspješnijih.

- Fakultet podržava i potiče ovakve projekte zato što se njima ostvaruje važna misija Sveučilišta, a to je transfer znanja, inovacija i tehnologije u gospodarski sektor – rekla je dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Prof.dr.sc. Gordana Pavlović.

Studenti TTF-a su uz stručno mentorstvo nastavnice Pauline Jazvić odabrali sve tkanine za samostalno kreiranje i izradu prototipova odjevnih predmeta od kojih su oni najuspješniji bili izloženi na Zagreb Design Week-u.

- Suradnja s Tekstilno-tehnološkim fakultetom izrazito nam je važna jer želimo opet postati stožernom tvrtkom hrvatske moderne industrije i zapošljavat ćemo mlade stručnjake. Zahvalni smo TTF-u na ukazanom povjerenju – izjavio je Nenad Bakić, predsjednik uprave Varteksa.