Uvažen apel

Stožer civilne zaštite vozačima omogućio samoizolaciju u domu i rad na poziv poslodavaca

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.3.2020. u 17:58

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.3.2020. u 17:58

Zagreb, 280220.
Na granicnom prijelazu Bregana svi vozaci kamiona iz Italije ne mogu uci u Hrvatsku bez rjesenja sanitarne inspekcije koja ih ceka na granici.
Na fotografiji: granicni policajac sa maskom na licu.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija, kamioni zaustavljeni na graničnom prijelazu

Stožer civilne zaštite uvažio je apele domaćih prijevoznika okupljenih u Udruženje cestovnih teretnih prijevoznika HGK i omogućio im da nakon utovara i istovara robe mogu biti u samoizolaciji u vlastitom domu te na poziv poslodavca nastaviti raditi bez vremenskog ograničenja.

- Ovo je vrlo važna odluka za naše prijevoznike jer im skida veliki teret s leđa. Gotovo 60 posto vozača je bilo pod mjerama samoizolacije i karantene od 14 dana, što je stvaralo velike probleme njihovim poslodavcima. Pozdravljamo ovu odluku Stožera koji je uvažio zahtjeve s terena jer će sada protok robe biti osjetno lakši, a to puno znači za cijelo gospodarstvo - istaknula je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

Vozačima su i dalje dostupne opcije da mogu boraviti u karanteni/samoizolaciji organiziranoj od strane poslodavaca, kao i u prostorima koje je za to namijenio županijski Stožer civilne zaštite. Ako je boravak u karanteni/samoizolaciji kraći od 24 sata, vozači su dužni dnevni odmor provesti u kabinama svojih vozila parkiranih na parkiralištu karantene, a ove odredbe vrijede i za domaće i strane prijevoznike.