Smanjivanje troškova

Slavni proizvođač kamiona najavio gotovo 10 tisuća otkaza

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

11.9.2020. u 14:22

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

11.9.2020. u 14:22

FILED - 16 May 2018, Bavaria, Munich: MAN Truck & Bus employees work on a production line on a truck. The truck manufacturer MAN wants to reposition itself and therefore wants to cut up to 9500 jobs in Germany and Austria. The VW subsidiary announced in Munich on Friday that this is one component in improving the result by about 1.8 billion euros. Photo: Sven Hoppe/dpa
Sven Hoppe / dpa Picture-Alliance via AFP

Njemački proizvođač kamiona i autobusa MAN objavio je u petak da će ukinuti do 9.500 radnih mjesta u matičnoj zemlji i u Austriji kako bi smanjio troškove i prebrodio koronakrizu.

Otkazi bi trebali povećati MAN-ove prihode za 1,8 milijardi eura do 2023., navodi se u priopćenju MAN-a, člana Volkswagenove grupe Traton.

Plan smanjenja troškova uključuje i reorganizaciju MAN-ove razvojne i proizvodne mreže.

Tvronice u austrijskom gradu Steyru, te u Plauenu i Wittlichu u Njemačkoj, mogle bi biti u potpunosti zatvorene, stoji u priopćenju.

Najava otkaza nije nikoga iznenadila budući da je MAN-ovo poslovanje ocijenjeno preskupim i prije krize s koronavirusom.

Očekuje se da će obustava proizvodnje, poremećaji u globalnim lancima opskrbe i pad potražnje u vrijeme pandemije stajati globalnu automobilsku industriju milijarde dolara u ovoj godini.

MAN je i prije pandemije prognozirao pad isporuka u ovoj godini za 10 do 20 posto.