Dobili zeleno svjetlo

Skupština Fortenova Grupe u Amsterdamu odobrila refinanciranje roll-up kredita

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.7.2019. u 13:49

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.7.2019. u 13:49

Zagreb, 010419.
Sjediste Fortenova grupe, nekadasnjeg Agrokora.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Sjedište Fortenova grupe

Imatelji depozitarnih potvrda kompanije Fortenova Group STAK Stichting, u petak su na Glavnoj skupštini održanoj u Amsterdamu s više od 80 posto glasova glasali u korist novog aranžmana za financiranje Fortenova grupe, kojemu je svrha refinancirati Ugovor o financiranju s prvenstvom naplate od 8. lipnja 2017. godine.

Novo financiranje, kako smo već pisali, strukturirano je kao četverogodišnja obveznica u iznosu do 1,2 milijarde eura s kamatnom stopom od 7,3 posto plus EURIBOR, uz donju granicu od 1 posto, a financiranje predvodi tvrtka HPS Investment Partners. Zaključenje procesa refinanciranja bit će dovršeno do kraja kolovoza.

“Rezultat glasanja Glavne skupštine pokazuje da je velika većina naših dioničara prepoznala važnost novog financiranja za Fortenova grupu u smislu osiguravanja srednjoročne financijske stabilnosti, kao i dugoročne održivosti, rasta i razvoja kompanije. Zahvaljujem dioničarima što su podržali odluku Uprave Fortenova grupe. Također, htio bih zahvaliti svim našim dionicima koji su bili uključeni u postizanje ovog ključnog događaja u procesu refinanciranja", rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe i zaključio: "Fortenova grupa sada je usredotočena na zaključenje transakcije, nakon čega ulazimo u novu fazu poslovanja, kad će nam fokus biti na povećanju profitabilnosti, poboljšanju učinka i stvaranju dodatne vrijednosti za sve dionike."