Što će biti s Uljanikom?

Sastanak sindikata i Končara: Nije nam točno rekao hoće li tamo biti nekretnine ili marina

Končar je iz prve ruke htio objasniti što planira s Uljanikom ako ga bude dokapitalizirao
Danko Končar
 Goran Sebelic / Hanza Media

Što dalje s Uljanikom? Hoće li se na njegovom području graditi stanovi? Gdje će biti mjesta za brodogradilište te hoće li uistinu uložiti u Uljanik? Sve su to pitanja koje su danas u Uljaniku sindikati i predstavnici Stožera za obranu brodogradnje Uljanika iznijeli na podužem sastanku s potencijalnim strateškim partnerom Dankom Končarem. On im je iz prve ruke htio objasniti što planira s Uljanikom ako ga bude dokapitalizirao i to je bio razlog njegova dolaska u brodogradilište. Nakon susreta Končar nije davao izjave, ali je zato više o tome što su govorili u upravi pulskog škvera iznio Samir Hadžić iz Stožera za obranu brodogradnje Uljanika.

-Dosad smo samo čuli što će biti s brodogradilištem iz treće ruke. A takve prenesene informacije sklone su manipulacijama. Stoga smo tražili direktne odgovore od Končara koji nam ih je dao. Kazao je da želi zadržati brodogradnju i da bi se jedan dio financiranja brodogradnje izvukao iz područja koje se više ne bi koristilo. Rekao nam je da se možemo dogovoriti oko svega, kazao je Hadžić koji je sa sindikatima protiv nekretninskog biznisa na području brodogradilišta koji se naziva Arsenal.

- Nije nam točno rekao hoće li na tom prostoru biti nekretnine ili marina. Kazao je da to još ništa nije definirano do kraja. Nije diktirao što bi htio na tom području ili ne, kazao je Hadžić navodeći da je sastanak bio opušten te da Končar nije bio napet usprkos napetoj situaciji. A stožeraši i sindikalisti sutra odlaze u Zagreb na sastanak s predstavnicima Ministarstva gospodarstva. Hadžić kaže da oni jedini imajmo sve odgovore.

-Vlada drži ključ u rukama. U više je navrata puštala balone da je za Uljanik zainteresiran ovaj ili onaj. Želimo konkretno znati tko su ti ljudi, što nude i koliko brzo, ističe Hadžić koji se nada da će sutra dobiti neke odgovore na svoja pitanja koja ih muče i zbog čega su bili spremni ovaj tjedan čak i ići u prosvjed. Zasad su ga odgodili i nadaju se da će na sve što ih tišti naći odgovor sutra u metropoli.

Inače, danas je račun Uljanika ponovno blokiran što je Uljanik objavio na Zagrebačkoj burzi. Pišu da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljima oko deblokiranja računa. Uskoro bi se Europskoj komisiji trebale poslati i tražene izmjene i dopune Plana restrukturiranja, koje izrađuje Uljanik i koji bi trebao omogućiti opstanak pulskog škvera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:52