Novci otišli u vjetar

Rimac ostao bez stotina tisuća eura zbog otkazanog showa: 'Imamo plan B, očekujte novosti'

Mate Rimac je u svojoj objavi naveo da ih je vijest o otkazivanju autoshowa zatekla na pola puta od Svete Nedelje do Ženeve
Prošlogodišnje izlaganje Rimac Automobila na Gebeva Motor Showu
 Rimac Automobili

Je*** ovu histeriju!, napisao je utučeni Mate Rimac nakon što je izašla vijest da je automobilistički sajam u Ženevi, tri dana prije otvaranja, otkazan zbog straha od širenja koronavirusa.

Na jednom od najvažnijih međunarodnih automobilističkih događaja, koji je ove godine trebao imati 90. izdanje, Rimac je trebao biti jedan od 180 izlagača. Autoshow je otkazan nakon službene potvrde zaraženih Švicaraca i odluke švicarske vlade da se zabrane sva okupljanja više od 1000 ljudi. Mate Rimac je u svojoj objavi naveo da ih je vijest zatekla na pola puta od Svete Nedelje do Ženeve, a da su tamo vozili tri automobila i da će ih svi troškovi organizacije stajati nekoliko stotina tisuća eura koji su “otišli u vjetar”. Kada je direktor sajma Olivier Rihs, u razgovoru za Guardian, kazao da je riječ o “force majeur” (višoj sili), Rimac je opet ostavio objavu na Facebooku da je to sada postalo “glavno opravdanje”.

- Geneva Motor Show jedan je od desetaka događaja u našem kalendaru za 2020., ali je jedan od najvećih. Zahtijeva veliku produkciju i puno stvari treba posložiti za uspješan event reda veličine Geneva: kompletan štand, automobili, logistika, komunikacija, materijali, naš tim. Organizacija intenzivno traje posljednjih pet mjeseci. Razočarani smo otkazivanjem jer smo uložili puno truda, vremena i novaca u organizaciju sajma na kojem smo trebali predstaviti novosti i ime za C_Two. Ipak, u zadnjih nekoliko dana sve je ukazivalo na to da će se show otkazati. Puno naših partnera i suradnika iz industrije je u istoj situaciji - rekla je za Jutarnji list Marta Longin, voditeljica Odnosa s javnošću u Rimac Automobilima.

Direktor sajma je dodao i da izlagači neće moći dobiti svoj novac nazad. Uz ekipu Rimac Automobila putovali su i zaposlenici sestrinske tvrtke Greyp Bikes, koji su tamo trebali izlagati svoje električne bicikle.

Izložbeni je prostor u Palexpo hali za izlagače, među njima BMW, Ferrari, VW, Hyundai, postavljen.

Prema riječima direktora sajma, otkazivanje autoshowa koji svake godine okupi više od pola milijuna posjetitelja ženevsku ekonomiju stajat će najmanje 250 milijuna eura.

- Imamo plan B, i ono što je sigurno - show or no show, mi ne stajemo raditi dalje, očekujte novosti u nastavku - najavila je Longin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:28