Prestižna nagrada

Restrukturiranje Agrokora proglašeno jednim od najznačajnijih u svijetu

TMA nagrada jedno je od najvažnijih strukovnih priznanja u svijetu, a dodjeljuje ju žiri koji čine pravnici te računovodstveni i financijski stručnjaci
Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe
 Biljana Blivajs / CROPIX

Financijsko restrukturiranje Agrokora nagrađeno je prestižnom nagradom Turnaround and Transaction Award (TMA) te je u kategoriji Međunarodna transakcija godine proglašeno najznačajnijim takvim postupkom u svijetu. Uz to, jedno je od 12 najznačajnijih međunarodnih postupaka restrukturiranja u svijetu u 2018., priopćili su iz Fortenove.

- Ova je nagrada još jedno veliko međunarodno priznanje zahtjevnom procesu spašavanja iznimno značajne hrvatske i regionalne kompanije. Posebno nas veseli što priznanje stiže od stručnjaka koji svakodnevno rade na sličnim projektima u svijetu. To što su u konkurenciji više od 100 globalnih projekata, među najbolje uvrstili upravo postupak izvanredne uprave u Agrokoru, govori o zahtjevnosti i obuhvatu tog restrukturiranja i njegovom utjecaju na nacionalno i regionalno gospodarstvo – kazao je Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, prilikom preuzimanja nagrade.

Inače, TMA nagrada jedno je od najvažnijih strukovnih priznanja u svijetu, a dodjeljuje ju žiri od 13 članova Odbora koji čine pravnici te računovodstveni i financijski stručnjaci. Dobitnici nagrade biraju se strogom recenzijom postupaka prijavljenih na sam natječaj, odnosno, kako su pojasnili u Fortenovi, kroz više krugova analizira i vrednovanja podataka pristiglih transakcija.

- Fortenova grupa, odnosno kompanija koja je nastala implementacijom nagodbe vjerovnika u Agrokoru, danas i dalje radi na svim tržištima regije, zapošljava više od 52.000 ljudi i polako, ali sigurno se razdužuje i postaje zdrava i perspektivna kompanija. Pokazali smo iznimnu društvenu odgovornost, ali i dokazali da imamo društveni kapital potreban za rješavanje vrlo kompleksnih problema. Međunarodna stručna javnost, vrlo dobro je prepoznala koliki je doista učinak restrukturiranja Agrokora, a postignut je u vrlo kratkom roku – rekao je Peruško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:00