Snažan rast

Rekordan broj gostiju u Puli, najviše ju vole Nijemci

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.7.2019. u 15:13

AUTOR:

OBJAVLJENO:

3.7.2019. u 15:13

Pula, 180619.
Zadnje pripreme za prvi vecerasnji koncert grupe Foo Fighrets. Sve karte za oba koncerta, veceras i sutra, su rasprodane preko interneta jos ove zimu u svega nekoliko minuta. Na fotografiji: radoznali turisti na ogradi arene
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Ilustracija, turisti u Puli

Prema posljednjim podacima o dolascima i noćenjima turista u prvih šest mjeseci ove godine, Pula je zabilježila čak 12 posto više dolazaka turista koji su ostvarili sedam posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U ukupnim brojkama, ostvareno je 138.075 dolazaka i preko pola milijuna noćenja, točnije 526.808.

- I ove smo godine svjedoci odličnih, zapravo rekordnih, turističkih rezultata na polovici godine koji potvrđuju kako je Pula danas prepoznata kao idealna turistička destinacija u koju se naši gosti rado vraćaju. To je rezultat predanog rada cijele naše zajednice te se i ovim putem želim zahvaliti svojim sugrađanima i svim djelatnicima u turizmu bez kojih danas ne bi pričali o ovakvom rastu. Zadatak nam je nastaviti i kontinuirano poticati razvoj novih sadržaja i obogaćivati ukupnu turističku ponudu grada kako bi sačuvali i dodatno poboljšali gospodarski rast našeg grada, županije i cijele države - komentirao je pulski gradonačelnik Boris Miletić turističke brojke. 

Sa 113.089 noćenja i povećanjem od sedam posto, na prvom su mjestu i ove godine gosti iz Njemačke, a bolju gospodarsku situaciju u državi potvrđuje i snažan rast dolazaka domaćih gostiju koji su ostvarili 56.744 noćenja što predstavlja značajan rast od 20 posto. Znatno je više i gostiju iz Velike Britanije koji su na trećem mjestu s rastom noćenja od čak 32 posto ostvarili  48.622 noćenja.

Kao zanimljivost vrijedi izdvojiti i kako je u prvih šest mjeseci ove godine došlo do izrazitog rasta turista iz Azije, koji su broj noćenja u prosjeku gotovo utrostručili.