Statistika je neumoljiva

Putin se pita odakle stiže statistika da Rusi nemaju za cipele: 'Zašto baš obuća?'

35,4% ispitanika navelo je da ne može za svakoga člana obitelji kupiti dva para prikladnih cipela
 Profimedia, TASS

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov izjavio je kako ne razumije odakle državnom statističkom zavodu Rosstatu podaci o tome da Rusi nemaju dovoljno novca za obuću.

"Iskreno govoreći, teško mi je to komentirati. Zašto baš obuća, zašto samo trećina i odakle dolaze ti podaci? Bio bih zahvalan Rosstatu na objašnjenju tih podataka", rekao je Peskov.

Rosstat je, naime, objavio rezultate istraživanje standarda života stanovništva za 2018. godinu u kojemu iznosi i podatke o financijskom stanju stanovnika.

Rezultati su pokazali da se 53 posto kućanstava ne može nositi s neočekivanim troškovima kao što su hitne medicinske usluge ili popravci, a 53,1 posto obitelji ne može zamijeniti najjednostavniji dotrajali namještaj.

Pored toga, 35,4 posto ispitanika navelo je da ne može "za svakoga člana obitelji kupiti dva para udobnih i sezonski prikladnih cipela (po jedan za svaku sezonu)", a 11 posto kućanstava ne može si priuštiti neophodne lijekove.

Općenito, pokazalo se da 79,5 posto ruskih obitelji teško spaja kraj s krajem, od čega se 14,6 posto suočava s "velikim poteškoćama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:15