City Mall

Pulska šoping meka za 18 milijuna eura dobiva dodatnih 9.400 kvadrata i 16 novih brendova

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.10.2019. u 16:44

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.10.2019. u 16:44

Pula, 310816. Pred uzvanicima i gostima danas je svecano otvoren Pula City Mall, prvi takav centar u Istri. Centar se prostire na 13 tisuca cetvornih metara, a u njega je ulozeno 20 milijuna eura.
Na fotografiji: Novootvoreni Interspar.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX

Pulski City Mall proširuje se za dodatnih 9.400 kvadrata te su na prostoru koji je, kako piše Glas Istre, donedavno bilo šljunčano parkiralište već niknula dva objekta.

U jednom od njih bit će, prema ranijim najavama, McDonald'sov drive in restoran koji će imati i prostor u kojem će se ipak moći sjesti i objedovati, a putem portala Mojposao već se traže radnici u restoranu i kafiću te voditelj odnosa s javnošću i menadžer.

U drugom, puno većem objektu, nalazit će se trgovine 16 različitih brendova, a predviđeno je i parkiralište s 306 mjesta, čiji će se dio, preciznije njih 131, nalaziti u podzemnoj garaži koja će se pripojiti postojećoj.

Paralelno se kopaju i kanali u koje su već dopremljene narančaste cijevi ogromnog promjera koje će biti spojene na kanalizaciju. Gradilište je puno radnika, a projekt bi mogao biti dovršen i prije roka koji je određen koncem godine.

Radovi su, naime, počeli sredinom lipnja na parcelama koje su otkupljene što od Grada, što od privatnih vlasnika, a riječ je o ukupno 22,5 tisuća kvadrata. Predstavnik investitora je zagrebačka tvrtka MID Bau nekretnine, koja je zadužena za razvoj projekta, a investitor AM IOTA nekretnine u ovaj projekt ulaže 18 milijuna eura. Radove izvodi firma Elektro termički sustavi iz Nove Gradiške.