Podaci statistike

Prosječna plaća u Zagrebu porasla u veljači, 1.122 kune veća nego u ostatku Hrvatske

Nasuprot tomu, najniža je neto plaća za veljaču isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.403 kune
Ilustracija, novčanice
 Tom Dubravec / CROPIX

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 7.911 kuna, što je nominalni rast od 3,4 posto u odnosu na veljaču prošle godine, pokazuju podaci zagrebačke statistike.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.789 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.122 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu isplaćena u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u iznosu od 19.037 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je neto plaća za veljaču isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.403 kune.

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču iznosila je 11.256 kuna, što je nominalni rast za 3,1 posto u odnosu na veljaču 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:58