Širenje poslovanja

Proizvođač WC papira i najveći domaći distributer plina natječu se za hotel Hrvatska

AUTOR:

OBJAVLJENO:

26.10.2018. u 16:32

AUTOR:

OBJAVLJENO:

26.10.2018. u 16:32

Branimir Boban / Jakov Prkić / Damir Krajač / Hanza Media

Petar Ćorluka, hotel Hrvatska i Zoran Gobac

Tri ponude pristigle su u Ministarstvo državne imovine za kupnju bivšeg vojnog hotela Hrvatska u Baškoj Vodi, a najviše je ponudio Petar Ćorluka, hercegovački poduzetnik koji je bogatstvo zgrnuo proizvodnjom i prodajom WC papira Violeta.

Osim što je vlasnik tog brenda, Ćorluka posjeduje i hotel u Sarajevu te makarsku tvrtku Marea Alta koja za hotel Hrvatska nudi 46,13 milijuna kuna. No, za taj se hotel s dvije zvjezdice natječe i zagrebačka tvrtka Adria Coast turizam čiji su osnivači vlasnik i predsjednik Uprave Prvog plinarskog društva (PPD) Pavao Vujnovac i najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac, a tvrtki se pridružio i Damir Spudić, član uprave PPD-a. Kompanija Adria Coast turizam za hotel Hrvatska ponudila je 42,4 milijuna kuna. Treća ponuda, u vrijednosti od 36,5 milijuna kuna, pristigla je od slatinske tvrtke Maros nekretnine.

Ministarstvo je javni poziv za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi raspisalo sredinom rujna, po početnoj cijeni od 35,9 milijuna kuna, nižoj nego u prethodnom pozivu, a ponude su se mogle podnijeti do danas.

Hotel je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Ukupna mu je bruto površina 12.500 četvornih metara, a neto površina 8.956 četvornih metara.

Hotel Hrvatska na Makarskoj rivijeri već se ove godine nudio na prodaju, po početnoj cijeni od gotovo 44 milijuna kuna i uz jamčevinu od 2,1 milijun kuna, na koji nije pristigla niti jedna ponuda.