Loša godina

Proizvođač luksuznih automobila u drugom kvartalu zabilježio gubitak od 1,7 milijardi eura

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.7.2020. u 13:38

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.7.2020. u 13:38

5836117 03.04.2019 Employees work at a Mercedes-Benz car assembly plant in the Yesipovo industrial park, outside the town of Solnechnogorsk, Moscow region, Russia. Daimler AG automotive giant has opened the new Mercedes-Benz car assembly plant that will assemble four models of cars, expecting to manufacture roughly 40,000 vehicles a year. Alexey Kudenko / Sputnik
Alexey Kudenko / Sputnik

Daimler tvornica u Rusiji

Daimler zbog oporavka prodaje tijekom godine očekuje rast operativne dobiti u poslovanju automobilima i kombijima marke Mercedes-Benz, objavila je grupa u četvrtak, nakon gubitka u drugom tromjesečju od 1,68 milijardi eura.

Na razini grupe Daimler u ovoj godini očekuje pad EBIT-a.

Daimler je poslovne podatke objavio prošli tjedan, kada je najavio da će prestati proizvoditi automobile Mercedes-Benz u SAD-u i Meksiku, jer bi nastavak proizvodnje tražio dublja smanjenja troškova.

Glavni financijski direktor Harald Wilhelm kazao je da Daimler dugoročno treba promijeniti strukturu troškova.

U četvrtak je Daimler objavio da će mjere smanjenja troškova pomoći u borbi protiv utjecaja pandemije na njezine kompanije, uključujući Mercedes-Benz automobile i kombije, te Daimlerove kamione i autobuse.

Njegovo je poslovanje pogođeno zbog zatvaranja salona i pada potražnje tijekom mjera koje su vlade pokrenule kako bi zaustavile širenje koronavirusa.