Dva dana prije predstavljanja

Procurilo novo ime domaćeg trgovačkog lanca: Riješit ćemo se tereta, a zadržati identitet

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.2.2020. u 8:58

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.2.2020. u 8:58

Zagreb, 260215.
Ulica Velimira Skorpika 9. Prodajni centar Pevec je preseljen na novu lokaciju (bivsi Baumax) Jankomir i danas je otvorio svoja vrata kupcima.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Prodajni centar Pevec dobiva novo ime

Domaći trgovački lanac Pevec u četvrtak će u Zagrebu predstaviti novo ime i novi vizualni identitet. Promjenu pripremaju već godinu dana, a čelnici tvrtke odlučili su je provesti zbog negativnog PR-a.

Obitelj Pevec je prije tri godine odbila ponudu od sedam milijuna kuna kako bi povukla sve tužbe zbog korištenja imena, stiliziranog pijetla i slogana Kupujte s osmijehom.

Ipak, Visoki trgovački sud RH u rujnu je odbio njihove tužbe i presudio da bračni par nema pravo na ime, logo i slogan tvrtke koju su osnovali. Pevecu moraju nadoknaditi oko 700.000 kuna troškova postupka.

Kako doznaje portal Danica, Pevec će se ubuduće zvati – Pevex. U kompaniji su procijenili kako će se time elegantno riješiti tereta prošlosti, a neće posve ‘ubiti’ identitet stvaran godinama.

Iz loga nestaje pijetao, odnosno stilizirani pevec, ali ostaju osnovne kompanijske boje – zelena i bijela. Prema svemu sudeći, mogao bi se promijeniti i slogan.

Inače, trgovački lanac Pevec pod vlasničkom je kontrolom hrvatskog plinskog kralja Pavla Vujnovca koji je najveći dioničar s 36,62 posto. Osječka Dicentra ima 21,34 posto, a Mario Radić i Jurica Lovrinčević po 7,58 posto.