Sve više start-upova

Predsjednica na Svjetskom kongresu poslovnih anđela pozvala na ulaganje u Hrvatsku

Pozdravila je činjenicu da u Hrvatskoj sve više niču inkubatori, start-upovi
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović
 Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u ponedjeljak poslovne ljude da ulažu u Hrvatsku i pomognu mladim talentiranim ljudima koji imaju ideje i potrebna im je potpora, rekla je u izjavi novinarima nakon otvorenja Svjetskoga kongresa poslovnih anđela.

U obraćanju na skupu predsjednica je govorila o promjenama koje su provedene kako bi se poboljšala klima u Hrvatskoj, ali i privukla ulaganja u Hrvatsku

"Govorila sam o svim talentiranim ljudima koje imamo u Hrvatskoj", ali potrebna su i ulaganja, rekla je u izjavi novinarima.

Poslovni anđeli su uspješni poduzetnici koji financiraju rizične start-up projekte.

"Ideja sama po sebi bez novca, bez potpore, ostaje samo ideja", rekla je hrvatska predsjednica i zato je pozvala "poslovne ljude da da pomognu tim mladim ljudima".

Pozdravila je činjenicu da u Hrvatskoj sve više niču inkubatori, start-upovi. "To mi je jako drago čuti", rekla je.

Start-upovi su "iznimno važni" za malo i srednje poduzetništvo, rekla je i kao primjer navela da u Njemačkoj "90 posto kralježnice ekonomije čine mala i srednja poudzeća".

Predsjednica je u govoru na forumu inzistirala na globalnoj povezanosti i nužnosti zajedničkog rada jer nitko sam po sebi ne može puno postići u globalnoj ekonomiji. U tom je kontekstu spomenula i nogomet, aludirajući na drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu ostvarenom velikim trudom, zajedništvom, "ljubavlju" i "zanosom" prema domovini.

Ona se u nedjelju u Istanbulu sastala turskim gospodarstvenicima, a popodne putuje u Njemačku gdje će večeras sudjelovati na skupu njemačkog saveznog udruženja malog i srednjeg poduzetništva (BVMW) u Berlinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:08