Novac.hr

Pokrenut upravni postupak protiv Ultra Grosa i Lidla zbog nepoštenih trgovačkih praksi

AUTOR:

OBJAVLJENO:

21.9.2018. u 17:04

AUTOR:

OBJAVLJENO:

21.9.2018. u 17:04

Split, 270314.
U gradskom kotaru Spinut otvorena trgovina Lidl.
Na fotografiji: trgovina Lidl.
Foto: Jadran Babic / CROPIX
Jadran Babić / Hanza Media

Ilustracija

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je na temelju Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom pokrenula upravni postupak protiv trgovačkih lanaca Ultra Gros i Lidl Hrvatska, nakon analize nekoliko ugovora s dobavljačima, objavila je u petak Agencija.

"Navedeni upravni postupci rezultat su analize nekoliko ugovora tih trgovaca s njihovim dobavljačima u kojima je Agencija utvrdila postojanje jedne ili više nejasnih i/ili spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka Agencije po službenoj dužnosti", navodi se u objavi na internet stranicama AZTN-a.

U tim će upravnim postupcima Agencija ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju predmetnog poslovnog odnosa.

Iz Agencije pritom ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja, Agencija će u konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku, navode iz AZTN-a, uz napomenu da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Najavljuju i da će Agencija odluku kojom okončava pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.