Kraj agonije?

Počelo dijeljenje otkaza u Uljaniku: 'Radnici su izgubljeni, ovo je neozbiljno odrađeno'

Danas će biti podijeljeno 170 od ukupno 1100 otkaza u Uljaniku te svaki sat bez radnog mjesta ostane 30 ljudi
Radnici Uljanika
 Goran Šebelić / Hanza Media

Danas će biti podijeljeno 170 od ukupno 1100 otkaza u Uljaniku te svaki sat bez radnog mjesta ostane 30 ljudi, navedeno je u Facebook grupi uljanikovaca.

- Većina radnika ne zna što im je sada činiti. Sindikalni predstavnici pokušavali su organizirati veliki radnički skup kako bi radnici dobili upute. Prošli tjedan sam razgovarao s Upravom o organizaciji velikog skupa radnika kako bi im olakšali ovaj proces. U redu bi bilo i sa strane Uprave da se pozdrave s radnicima, ali i da im daju odgovore što ih čeka sutra, koja su im prava. Radnici su potpuno izgubljeni. Ovo je neozbiljno odrađeno, ali nažalost ispalo je kako je ispalo - rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata, za N1.

Budući da su sada već bivši radnici posrnulog pulskog brodogradilišta očajni, mobilni timovi Zavoda za zapošljavanje rade na tome da budu upoznati s njihovim pravima na burzi rada.

- Idem na biro do 60. godine pa u mirovinu. Kad odradim otkazni rok vidjet ću što ću dalje. Uljanik je za mene amen. Trebali su stečaj proglasiti još u 9. mjesecu lani, ovo je sve bila agonija – ispričao je jedan od uljanikovaca dodavši da ne vjeruje da će Kinezi uistinu investirati u Uljanik budući da je riječ o “muzeju u kojem je sve zastarjelo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:07