Posjeta Zagrebu

Plenković i ministar Horvat sa šefovima Hyundaija o mogućnostima ulaganja

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

20.3.2019. u 10:25

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

20.3.2019. u 10:25

Zagreb, 190319.
Ljubljanska avenija 4.
Svecano otvorenje novog Hyundai salona.
Na fotografiji: Zviku Livnat, Darko Horvat, Lovro Zivkovic, Dongwoo Choi, Thomas Schmid.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Svečano otvorenje novog Hyundai salona, Zviku Livnat, Darko Horvat, Lovro Živković, Dongwoo Choi, Thomas Schmid

Predstavnike tvrtke Taavura Holdings, jedne od najvećih transportnih i logističkih tvrtki u Izraelu, te Hyundai Motor Europe, jučer su primili premijer Andrej Plenković i ministar gospodarstva Darko Horvat. Razgovaralo se, kako stoji u priopćenju, o mogućnostima ulaganja.

Ministar Horvat iskoristio je priliku kako bi predstavnicima dviju kompanija predstavio komparativne prednosti Hrvatske za ulaganja te mogućnosti koje se nude investitorima putem Zakona o poticanju ulaganja i Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte.

Predsjednik Uprave Taavura Holdings Zvika Livnat istaknuo je kako se u Hrvatskoj osjeća vrlo ugodno, izrazivši uvjerenje da će pronaći područje za zajedničku suradnju i projekte. Predsjednik Hyundai Motor Europe Dong Woo Choi i direktor proizvodnje Hyundai Motor Europe Thomas A. Schmid u izlaganjima su istaknuli pozitivne pomake u investicijskom ozračju i uvjete za poslovanje u Hrvatskoj, posebno istaknuvši važnost političke stabilnosti za svakoga tko želi ulagati u Hrvatskoj.

Izrazivši spremnost za nova ulaganja, poput otvaranja novog prodajnog servisnog centra i budućeg sjedišta Hyundai Hrvatska u Zagrebu, podržali su Vladu, navodi se u priopćenju, u daljnjem ulaganju u obrazovanje mladih, posebno u području ICT-a, gdje Hrvatska ima iznimno kvalitetan kadar.

U večernjim satima svečano je otvoren Hyundai centra Hrvatske.