'Zeleni tjedan'

Pedesetak hrvatskih izlagača na vodećem sajmu poljoprivrede

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

9.1.2020. u 15:43

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

9.1.2020. u 15:43

Zagreb, 190913.
Na Zagrebackom velesajmu otvareni su Sajam zupanija i Sajam alternative i zdravog zivota Mystic koji se odrzavaju do 22. rujna u organizaciji ZV-a i Hrvatske zajednice zupanija.
Na fotografiji: kulen i cvarci na izlozbenom prostoru Osjecko-baranjske zupanije.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Ilustracija, sajam

Hrvatska je ove godine izabrana za partnersku zemlju najveće međunarodne poljoprivredne manifestacije “Zeleni tjedan”. Ovogodišnji jubilarni 85. “Zeleni tjedan” održat će se u Berlinu od 17. do 26 siječnja 2020., dok će Hrvatska, kao partner, biti domaćin svečanog prijema.

Riječ je o vodećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, ali i hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače i stručnjake iz svih krajeva svijeta, ali i više od 400 tisuća posjetitelja.

Hrvatsku će, tako, ove godine predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će posjetiteljima ponuditi najbolje domaće gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda.

“Zeleni tjedan”, za dio posjetitelja, započet će u četvrtak 16. siječnja u 18 sati svečanom ceremonijom koja će u berlinskom City Cubeu okupiti čelne ljude europskih država, kao i brojne gospodarstvenike te predstavnike najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtki. Hrvatska kao zemlja partner će biti domaćin svečanog prijema koji će uslijediti nakon svečanosti otvorenja. Između ostalog, sajam će za posjetitelje obilaskom izlagača iz Lijepe Naše otvoriti hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede.