Novo preuzimanje

OTP banka preuzela crnogorsku podružnicu francuske grupe Société Générale

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.7.2019. u 11:05

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.7.2019. u 11:05

Split, 121218.
Poslovna zgrada OTP banke (ex Splitska banka).
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX

Ilustracija, poslovna zgrada OTP

OTP banka je dovršila financijsko preuzimanje u Crnoj Gori čime su stekli udio od 90,56 posto udjela u Société Générale Montenegro banci (SGM), stoji u priopćenju banke sa sjedištem u Budimpešti.

Preuzimanje SGM-a, inače crnogororske podružnice francuske grupe Société Générale, okončala je jučer Crnogorska komercijalna banka, podružnica OTP grupe i time stekla  90,56 posto udjela u SGM-u. Transakcija je izvršena temeljem akvizicijskog ugovora koji je potpisan 28. veljače ove godine, a očekuje se da će integracijski proces biti dovršen tijekom 2020. godine.

S tržišnim udjelom od 11,9 posto krajem ožujka 2019. godine, „SGM“ je treća najveća banka na crnogorskom tržištu, s  univerzalnom ponudom financijskih usluga u poslovanju s građanstvom i korporativnom segmentu.

Ovom transakcijom OTP grupa dodatno jača svoj tržišni položaj na području središnje i istočne Europe, stoji u priopćenju. OTP grupa prisutna je u deset zemalja središnje i istočne Europe. Nedavnim akvizicijama u Moldaviji i Sloveniji poslovanje se širi na područje dvanaest zemalja.