Oštećene bolnice

OTP banka KBC-u Zagreb i KBC-u Sestre milosrdnice donirala po 750.000 kuna

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

25.3.2020. u 15:08

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

25.3.2020. u 15:08

Zagreb, 220320.
Stanje u Petrovoj bolnici nakon snaznih potresa koji su pogodili Zagreb.
Foto: CROPIX
CROPIX

Stanje u Petrovoj bolnici nakon snažnih potresa koji su pogodili Zagreb

OTP banka donirala je po 750.000 kuna KBC-u Zagreb i KBC-u Sestre milosrdnice u svrhu pomoći obnove oštećene medicinske opreme, uređaja i objekata organizacijskih jedinica centara, priopćili su iz banke. 

- Svi mi u OTP banci suosjećamo s liječnicima, medicinskim osobljem bolnica i pacijentima koji su u ovim teškim uvjetima morali napustiti bolničke prostore i izložiti se dodatnom stresu. Iznimno cijenimo sve napore koje zdravstveni djelatnici ulažu u liječenje svih pacijenata u ovim teškim okolnostima. Nadamo se da ćemo ovom donacijom pomoći da zagrebačke bolnice što prije osposobe svoje prostore za nastavak njihovog hvalevrijednog rada. Cijenimo sve što svakodnevno radite za nas i naše zdravlje - izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

- U potresu je najviše su pogođen Odjel za novorođenčad u Klinici za ženske bolesti i porode na lokaciji Petrova. Uz to vrlo teška oštećenja nastala su na lokacijama Šalata (Klinika za ortopediju i Klinika za dermatovenerologiju) i Jordanovac (Klinika za plućne bolesti i Klinika za torakalnu kirurgiju). Prioritet nam je briga za novorođenčad i njihove majke. Stoga Vam od srca u ime svih djelatnika KBC-a Zagreb zahvaljujemo na ovoj vrijednoj donaciji koja će biti iskorištena za sanaciju oštećenog Odjela za novorođenčad i rađaonice u Petrovoj 13 - stoji u poruci Ante Ćorušića, ravnatelja KBC-a Zagreb.

- Nažalost, svi djelatnici KBC Sestre Milosrdnice i naši pacijenti suočavaju se s dodatnim teškoćama uslijed posljedica potresa koji nas je pogodio. Zahvaljujemo OTP banci na ovoj vrijednoj donaciji koja će nam pomoći u otklanjanju šteta u našim bolnicama - rekao je Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.