Sezonski noviteti

Otočna oaza dobiva bungalove: 'Sjećamo se 90ih kad su se tamo mogle iznajmiti kamp-kućice'

Dvadesetak bungalova bi već sljedeće godine na jugoistočnoj strani otoka moglo zauzeti površinu od čak tisuću četvornih metara
Pristanište na Fratarski otok
 Mirna Divjak / CROPIX

Nakon što je ove godine otvoren omanji beach bar, na Fratarskom otoku, omiljenoj ljetnoj oazi Puležana, sprema se još jedna novost - drveni bungalovi s krevetima, piše Glas Istre.

Pula,000705-pok-
Fratarski otok
Foto:Goran Sebelic
Goran Sebelic / CROPIX
Fratarski otok

Dvadesetak bungalova bi već sljedeće godine na jugoistočnoj strani otoka moglo zauzeti površinu od čak tisuću četvornih metara. Tako barem kaže Vjekoslav Jozanović, direktor pulskog trgovačkog poduzeća Fratarski, koje upravlja tom ljetnom oazom.

Bungalovi bi, naime, trebali produžiti sezonu na Fratarskom, koja je zasad uglavnom limitirana na udarne ljetne mjesece, srpanj i kolovoz. Drvene bi se kućice ubuduće mogle unajmiti već u svibnju, pa sve do kraja rujna. S obzirom na to da je Jozanović siguran da bi Puležani u takvoj vrsti smještaja boravili u sezoni, jer se svi rado sjećaju 90-ih godina kada su se na otoku mogle iznajmiti kamp kućice, njih čak tridesetak. Čini se stoga da, barem zasad, u planu nije nikakva komercijalizacija tog pulskog komadića raja.

Cijena izrade bungalova i njihovog najma još uvijek nije poznata, pojašnjava i dodaje da će ovisiti o izradi idejnog projekta i troškovnika koji je trenutku u tijeku. No kako tvrdi, taj novi turistički smještaj neće opustošiti novčanik domaćeg stanovništva te će cijena najma biti prihvatljiva organiziranim grupama.Dio otoka gdje se planiraju postaviti bungalovi trenutno ionako nije u funkciji za kampiranje. Stoga ova novina ne bi trebala utjecati na dosadašnje smještajne kapacitete u šatorima.

Jozanović govori da unazad nekoliko sezona učestalo dobivaju upite upravo organiziranih grupa koje bi na Fratarskom boravile u pred i posezoni, na proljeće i jesen, u "nekom obliku čvrstog smještaja". Kao primjer navodi Fakultet za Šport iz Ljubljane i Morsku školu, ali i da je zainteresiranost pokazalo i lokalno stanovništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:14