Spas zaposlenika

'Otkupite Meggleove pogone i prodajte ih radnicima i kooperantima'

AUTOR:

OBJAVLJENO:

27.7.2020. u 12:33

AUTOR:

OBJAVLJENO:

27.7.2020. u 12:33

Beketinci, Osijek, 260213.
Ministarstvo poljoprivrede obecalo je da ce danas poceti otkupljivati mlijeko zarazeno aflatoksinom sa slavonskih farmi koje bi se upotrijebilo u proizvodnji bioenergije.
Na fotografiji: proizvodjaci mlijeka koji nemaju dovoljno skladisnog prostora prisiljeni su mlijeko prolijevati.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

Ilustracija

Hrvatska udruga poljoprivrednika (H-U.P.) u ponedjeljak je županu Osječko-baranjske županije Ivanu Anušiću i županijskim vijećnicima predložila otkup Meggleovih pogona i kasniju prodaju u kojoj bi prvenstvo kupnje imali radnici i kooperanti.

Odlaskom Megglea u opasnost dolazi 200 obiteljskih gospodarstava, a time i oko 300 zaposlenih na OPG-ima i oko 160 zaposlenih u tvrtki, navode iz H.U.P.-a

Napominjući kako je Meggle iskazao interes za prodaju svojih pogona, iz H.U.P.-a pozivaju županiju da osnuje trgovačko društvo u svom vlasništvu koje bi ih kupilo, a nakon stabiliziranja proizvodnje županija bi, smatraju u udruzi, tvrtku trebala stavila u javnu prodaju i to s prvenstvom prava kupnje s nominalnom cijenom prvo radnicima i kooperantima.

"Na taj način ćete Vi župane kao i županijski vijećnici Osječko baranjske županije ispuniti svrhu svoga postojanja, a to je rad u općem interesu stanovništva Osječko- baranjske županije", ističe se u otvorenom pismu.

Poljoprivrednici upozoravaju da je koronakriza pokazala nedostatke hrvatske poljoprivrede koji su godinama gurani pod tepih. Danas smo nedostatni u svemu i u slučaju zatvaranja granica, naša država bi u roku mjesec dana bila gladna, poručuju. Stoga pozivaju Anušića i županijske vijećnike da u cilju spasa 200 OPG-ova i 160 radnih preuzmu odgovornost u rješavanju problema.