Kaos u avioprijevozu

Otkazano više od 640 letova iz Njemačke, pa i oni za Hrvatsku: Evo kako promijeniti karte

Promjena bookinga bit će besplatna, a možete i u potpunosti otkazati let
Štrajk njemačkih sigurnosnih djelatnika u Zračnoj luci Köln
 Wolfgang Rattay / REUTERS

Više od 640 letova za i iz Njemačke otkazano je zbog današnjeg štrajka sigurnosnog osoblja u zračnim lukama Düsseldorf, Köln, Stuttgart, objavio je Reuters. Među njima je i nekoliko letova koji su trebali ići iz Hrvatske, odnosnu u Hrvatsku.

Riječ je o letovima kompanije Eurowings iz Düsseldorfa za Rijeku (koji je trebao poletjeti danas u 10:50 ujutro), te iz Stuttgarta za Split (koji je bio zakazan za 15:05). Za ta dva njemačka grada danas neće poletjeti ni avioni iz Zagreba te Splita čiji su polasci bili predviđeni za 14:35, odnosno 17:05 sati.

Iz Eurowingsa na svojim službenim internetskim stranicama, kao i na Facebook stranici, redovito ažuriraju informacije vezane uz letove koji zbog štrajka kasne ili su u potpunosti otkazani. Ako ste među putnicima koji su danas planirali put ovih njemačkih gradova, ili se iz njih vraćate, aviokompanija je otvorila mogućnost promjene vaših karata za alternativne rute. Imajte na umu da svoje karte možete zamijeniti za nove neovisno o tome je li već prošlo vrijeme zakazanog leta na kojem ste trebali biti ili ne. Promjena bookinga, stoji na stranicama Eurowingsa, bit će besplatna, a možete i u potpunosti otkazati let.

Ako ste svoje karte kupovali preko Lufthanse ili nekog drugog avioprijevoznika, za promjenu vaše rute javite se njima, poručuju iz Eurowingsa. Isto tako, ako ste karte kupovali preko posrednika i putničkih agencija, kontaktirajte njih direktno.

Kroz ove je njemačke zračne luke danas trebalo proći ukupno 1054 letova (dolaznih i odlaznih), a više od polovice, njih 643 je otkazano. Kako prenosi Reuters, ovim aerodromima dnevno prođe 115 tisuća ljudi.

Riječ je o štrajku koji predvodi sindikat radnika u javnom sektoru Verdi, predstavljajući 23 tisuće sigurnosnih djelatnika u Njemačkoj. Traže da se njihova satnica povisi na 20 eura bruto, a pregovori bi se trebali nastaviti 23. siječnja. Verdi je najavio da će štrajk u tri njemačke zračne luke trajati danas cijeli dan. Inače ovog ponedjeljka sigurnosno je osoblje štrajkalo četiri sata u dvije berlinske zračne luke Schönefeld i Tegel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:27